U CRIKVENICI Destinacija zdravlja vas poziva na razne aktivnosti

Foto: TZ Crikvenica

Sigurno znate da je Rivijera Crikvenica već u 19. st. počela razvijati zdravstveni turizam! I da je posljednjih godina nekoliko puta proglašena najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja! Što to već desetljećima privlači ovamo vrhunske sportaše, rekreativce i ljubitelje aktivnog odmora? Kako izgleda savršen dan na rivijeri, po mjeri svih uzrasta?

 

Odgovore možete saznati već ove subote, 26. rujna u zanimljivom programu trećeg po redu Dana zdravlja na Rivijeri Crikvenica. Ovo događanje zabavnog, sportskog i edukativnog karaktera posvećeno je zdravlju i zdravom načinu života te je namijenjeno svima koji žele ojačati svoju svijest o važnosti zdravog načina života i brigu o zdravlju općenito.

Program za Dan zdravlja u Crikvenici započinje u 9:00 sati jogom na Gradskom kupalištu u organizaciji Udruge Kušac, uz voditeljicu joge Jelenu Brozović. Od 10:00 sati će biti vrlo živo na Trgu Stjepana Radića jer će treneri iz fitness studija Concept Gym i Move up održati grupni fitness trening za sve zainteresirane koji brinu o svome zdravlju i žele dobru kondiciju. Treneri Renata Mršan, Antonija Zimak, Dragan Todorović i Predrag Platiša sigurno će dobro ugrijati sve vježbače.

Na Trgu Stjepana Radića u isto vrijeme održat će se prezentacija električnih bicikala u organizaciji Elbike Crikvenica te će svi zainteresirani biti pozvani da se nakon treninga od 11:30 sati pridruže vožnji biciklima do Kačjaka uz vođenje Aleksandre Domijan. Uz raniju prijavu u TIC-u Crikvenica, nekolicina sretnika će moći isprobati električne bicikle. U 12:00 sati u crikveničkom akvatoriju je start trećeg dana Regate Grada Crikvenice za klase Laser i 420, u organizaciji JD Val.

U 15:00 sati s Trga Stjepana Radića startat će biciklijada Tour de Dubračina pod vodstvom članova Biciklističkog kluba Crikvenica. Biciklirat će se uz Dubračinu do Tribaljskog jezera gdje će se biciklisti okrijepiti i nakon kratkog odmora vratiti u centar Crikvenice. Zadnji aktivnost je interpretacijska šetnja Šetnja kao lijek pod vodstvom Marijane Mužević. Šetnja će krenuti od Trga Stjepana Radića, Balustradom do Gradskog kupališta, a sudionici će u šetnji saznati mnogo zanimljivosti vezanih uz zdravstvene potencijale Crikvenice, povijest crikveničkog zdravstvenog turizma i brojne prirodne ljekovite čimbenike kojima je Crikvenica obdarena i na kojima je izgradila više od 130 godina dugu tradiciju turizma.

Zbog ograničenog broja sudionika, za najam električnih bicikala za vožnju do Kačjaka, sudjelovanje na biciklijadi do Tribaljskog jezera i interpretacijsku šetnju molimo da se sudionici ranije prijave u TIC-u Crikvenica direktno, telefonski: 051/241-051 ili e-mailom: info@tzg-crikvenice.hr.

Provedite zdrav dan s nama u subotu, 26. rujna u Crikvenici! Bit će zabavno, poučno i vrlo dinamično! Dan zdravlja u Crikvenici je inspiracija i motiv za vaš zdrav ili još zdraviji način života. Potaknut će vas na redovitu brigu o vlastitom zdravlju, tjelesnu aktivnost i korak prema pozitivnoj promjeni za cijelu obitelj! Vidimo se u destinaciji zdravlja, dobro nam došli! U slučaju kiše, program se odgađa za novi termin, i to 3. listopada 2020.!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Biciklistički klub Crikvenica, Udruga Kušac, Elbike Crikvenica, Concept GYM, Fitness studio Move up, JD Val, Udruga Umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Eko Murvica d.o.o.

Mail