ADVENT U CRIKVENICI Od 30. studenog započinje pravi adventski duh, s gotovo 60 događanja

Ovogodišnji Advent u Crikvenici donijet će sasvim novi ugođaj i novu priču u Crikvenicu. Crikvenica će od 30. studenog zaživjeti pravim adventskim duhom.

Gotovo 60 događanja održat će se na tri lokacije u Crikvenici što je i samo jedan od noviteta Adventa. Tako će se većina događanja održati u novouređenoj Preradovićevoj ulici, klizalište Ledena Morska Bajka bit će na atraktivnoj lokaciji crikveničkog glavnog trga, a takozvani Adventski park bit će pretvoren u šumu djeda Božićnjaka i selo patuljaka za one najmlađe.

Zabavni program

Svakog vikenda Preradovićeva ulica odjekivat će zvukovima odlične glazbe lokalnih, poznatih nacionalnih glazbenika, ali i onih izvan granica Lijepe naše. Program Adventa započinje već u subotu, 30. studenog uz zvuke grupe Dalmatino i grupe Trend te uz paljenje božićnih lampica u cijelom gradu, a istovremeno će biti otvoreno i klizalište Ledena Morska Bajka te šuma djeda Božićnjaka i selo patuljaka na lokaciji Adventskog parka.

Osim Dalmatina, na Adventu će nastupiti i The Frajle, grupa Pavel te Giulianno od većih estradnih imena, te lokalne grupe i sastavi kao što su grupa Trend, Tamburaški sastav „Novi“, grupa Fun, Trio Marinero, Grooversi, grupa Aurora, acoustic duo Kokonut, trio Katz’n’Dogz, Bribirski tamburaši, Joso Butorac, Trio Crikvenica, Top-show band Cabaret te Mateo Žmak i Medea Market Sindik.

Novitet su ove godine i after job partyji petkom koji će se održavati svakog petka, počevši od 06. prosinca u popodnevnom terminu, a sve prisutne zabavljat će izvrsni DJ-evi te će biti organizirani tematski partyiji.

Osim zabavnog programa, ove godine bit će organizirano i nekoliko radionica, kao što je radionica kušanja vina, radionica izrade zdravih slastica te radionice tradicionalnih božićnih ukrasa.

Dječji program

Poseban naglasak je ove godine stavljen i na dječji program koji će se najvećim dijelom održavati u šumi djeda Božićnjaka na lokaciji Adventskog parka u Crikvenici. Tako će djeca ove godine moći uživati u šumi djeda Božićnjaka u kojoj će biti smještena njegova kućica, gdje će djeca moći napisati pismo Djedu Božićnjaku te će on vikendom tamo i boraviti i moći će se s njime fotografirati. Isto tako na toj će lokaciji biti i selo patuljaka te mnoga druga iznenađenja za naše mališane. U šumi Djeda Božićnjaka vikendom će se u jutarnjim terminima održavati mađioničarske predstave, oslikavanje lica, modeliranje balona. Za djecu će jedno jutro biti organizirano i gledanje crtića u Preradovićevoj ulici. Na klizalištu će biti izvedena vesela božićna predstava Vrlo zapetljana ledena priča.

I ove godine u naš grad dolazi kočija te vlakić Djeda Božićnjaka.

Klizalište Ledena Morska Bajka

Zasigurno je nešto novo i nova lokacija crikveničkog klizališta, Ledene Morske Bajke. Klizalište će ove godine biti smješteno na atraktivnoj lokaciji glavnog crikveničkog trga uz samo more i uz najljepši pogled. Za razliku od prošle godine, ove će godine klizalište biti otvoreno isti dan kao i cijeli program Adventa uz maskotu Lina koji će klizati i djeci podijeliti slatkiše, a drugi dan Adventa biti na tradicionalnom Adria Advent Maratonu.

Dimenzija klizališta ostat će kao i prošle godine no osim šatorom prekrivenog klizališta, jedna će staza voditi i izvan šatora te će ići oko bora koji je će biti smješten na Trgu. I ove godine bit će organizirana Škola klizanja koja će se održavati tri puta u tjednu, utorkom, četvrtkom i nedjeljom te su prijave otvorene još par dana.

Ono što svakako crikveničko klizalište izdvaja od ostalih je i simbolična cijena po kojoj je moguće doći i klizati. Naime, sam ulaz na klizalište se ne naplaćuje dok je cijena iznajmljivanja klizaljki simboličnih 10 kuna što je uistinu pristupačnosti. Na trgu će biti i dvije kućice koje će nuditi ugostiteljsku ponudu za sve posjetitelje.

Klizalište će biti otvoreno sve do 06. siječnja 2020. godine.

Osim svih programa koje imamo i novo uređenje je zasigurno nešto što će oduševiti sve posjetitelje. Na nekoliko lokacija biti će uređena mjesta za fotografiranja stvarajući tako poseban adventski ugođaj u Crikvenici, a posebnim sjajem zasjat će i ulica Gorica Braće Cvetić u samom centru Crikvenice.

Advent za kućne ljubimce

Ove godine ponuda Adventa u Crikvenici proširena je i segmentom Adventa za kućne ljubimce. Tako će u Preradovićevoj ulici uz tri kućice koje biti usmjerene na ugostiteljsku ponudu za posjetitelje, jedna kućica biti namijenjena za ponudu za kućne ljubimce s obzirom da Crikvenica slovi kao pet-friendly destinacija.

Na samom početku Adventa u Crikvenici, u nedjelju 1. prosinca u sklopu tradicionalnog Adria Advent Maratona bit će održana i utrka šapa.

U sklopu navedenoga, jedan novi događaj u sklopu Adventa je i Dog New Year’s party koji će se po prvi puta održati na prvi dan nove godine i koji će biti posebno atraktivan.

Doček Stare

I na posljetku, dok svi dočekuju Novu godinu, Crikvenica će i ove godine dočekati Staru godinu. Zabavni program 30. prosinca započet će već u 18:00 sati uz grupu Trend i puštanje šarenih svjetlećih balona sa dobrim željama za narednu godinu, a kao glavna zvijezda večeri, sve nazočne će zabaviti Giuliano.

„Ove smo godine nastojali osluškivati želje naših sugrađana i posjetitelja te tako napraviti jedan iskorak u programu i uređenju za predstojeći Advent. Jako se veselimo skorom otvorenju Adventa, jer smo se uistinu potrudili program prilagoditi svim uzrastima te ponudom i programom privući i zainteresirati što više posjetitelja. Vjerujem da ćete uživati u adventskoj Crikvenici i da će naš Advent uistinu biti jedan od najljepših „morskih“ Advenata“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

 

Mail