TRADICIONALNI 53. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI Do kraja uz najbolju zabavu na kopnu i moru

Do kraja uz najbolju zabavu na kopnu i moru.

Tradicionalni 53. Ribarski tjedan u Crikvenici polako se bliži svome kraju, jer uz zanimljiv program i brojne aktivnosti vrijeme proleti u trenu. No, pred nama je još nekoliko dana ispunjenih zabavom, opuštanjem, ukusnim ribljim jelima i ugodnim društvom. Vrijedi to što bolje iskoristiti i uživati u svakom trenutku.

U petak, 30. kolovoza, u 18 h u centru Crikvenice počinje gastro program „Fešta od brudita“, a osim u kušanju ovoga tradicionalnoga primorskog jela, posjetitelji će uživati i u sajamsko-tradicijskom programu „Primorska noć“ i nastupu glazbenog sastava „Klamaruša“. Prije nastupa glazbenog sastava svečano će se izvući startni brojevi za plivački ultramaraton, koji se održava sljedeći dan.

Subota, 31. kolovoza, ujedno i zadnji dan ovogodišnjega Ribarskoga tjedna, bit će uzbudljiva, raznolika i dinamična, i to već od jutra.

U 9:30 h s crikveničke Vele palade starta FINA Plivački Ultramaraton Grand Prix Croatia Crikvenica  – Novi Vinodolski, prvo svjetsko natjecanje u vodenim sportovima u Hrvatskoj. Ovaj će maraton duljine 20 km biti uistinu poseban i atraktivan za praćenje, jer je jedino FINA natjecanje u maratonskom plivanju koje se gotovo u cijelosti pliva uz obalnu šetnicu.

U 9:30 h u parku u centru grada počinje Likovna kolonija „Ribarski tjedan“ pod vodstvom slikara Miroslava Cimera. Dvadesetak sudionika iz Crikvenice, Selca, Kraljevice, Kostrene, Rijeke, Zagreba, Siska i Kutine slikat će sve do poslijepodnevnih sati tehnikama akvarel, ulje i akril na platnu, a tema im je Ribarski tjedan i more. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovo će se umjetničko događanje održati u Memorijalnome ateljeu Zvonka Cara u Crikvenici.

U 12 h zabijelit će se crikvenički akvatorij  ̶ kreće tradicionalna jedriličarska regata krstaša „Ribarski tjedan“. Dagnje su označile početak ovogodišnjega gastro putovanja, a imat će glavnu ulogu i u završnici, jer centar grada će oko 18 h ispuniti primamljivi mirisi i kreće „Fešta od dagnji“.

Zabavni će program na Trgu Stjepana Radića početi u 20 h, kada ćemo saznati i pobjednika FINA Plivačkoga Ultramaratona Grand Prix Croatia Crikvenica  – Novi Vinodolski. Za opuštanje uz pjesmu i ples bit će zaduženi sjajni glazbenici – Saša Lozar i glazbeni sastav „Baruffa“. U ponoć će se svjetlima grada pridružiti i bezbroj šarenih treperavih raketa, jer počet će vatromet kojim ćemo pozdraviti 53. Ribarski tjedan u Crikvenici.

Ribarski je tjedan 2017. proširio granice uključivši se u EU projekt „Mala barka 2“. Od ove je godine postao sastavnica projekta „ARCA ADRIATICA“ („Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine”), koji je dio programa INTERREG Italija   ̶ Hrvatska, a glavni su mu ciljevi, kao i njegovim prethodnicima   ̶ EU projektima „Mala barka“ i „Mala barka 2“, zajednička zaštita, promocija i turistička valorizacija vrijedne jadranske pomorske baštine.

Ispratite s nama 53. Ribarski tjedan u Crikvenici! Uživat ćemo na svježem morskom zraku do samoga kraja, uz pjesmu, ukusnu hranu i zabavu na kopnu i moru!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Jarun ideja“ d.o.o., JD „Val“ Crikvenica, JK-YC „Jadro“ Selce, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, ŠRD „Oslić“ Selce, ŠRD „Lovrata“ Dramalj, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Vaterpolo klub „Crikvenica“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“ Crikvenica, Muzej grada Crikvenice

Pokrovitelji: Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko – Murvica“ d.o.o., Hyper Dizajn

Kontakt osoba:

Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice

e-mail: marijana.biondic@tzg-crikvenice.hr

mobitel: 099 315 9551

 

Mail