‘7. DANI SLAVONIJE’ U CRIKVENICI Želite kušati slavonski kulen u prvom redu do mora? Evo prigode koju ne smijete propustiti!

Foto: TZ Grada Crikvenice

Želite li doživjeti kako je to kada se Slavonija „spusti“ u Primorje i kako je kušati slavonski kulen u prvom redu do mora? Sve to, a i mnogo više, možete vidjeti i doživjeti u Crikvenici koja spaja Slavoniju i Primorje.

Naime, od 27. do 30. lipnja u Crikvenici će se održati sedmi po redu „Dani Slavonije“. Bogata slavonska tradicija će biti predstavljena kroz gastronomiju  te će posjetitelji moći kušati tradicionalna slavonska jela poput domaćeg sira, kulena, čvaraka, kobasica, slavonskog čobanca, slanine, graha s kobasicama, slavonskih kolača, domaćih rakija, vina i likera. Osim u gastronomskoj domeni, Slavonci će predstaviti i svoje tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šilinga, zlatovez, slavonske etno kreacije i suveniri (npr. svjetski poznata licitarska srca).

Otvorenje „Dana Slavonije“ je u četvrtak, 27. lipnja, u Parku palih za Domovinu u poslijepodnevnim satima, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijelog dana, dok će se za veselu atmosferu pobrinuti tamburaški sastav „Baruffa“ od 18:30 sati.

Posjetite nas i uživajte u slavonskim specijalitetima u primorskom ozračju!

Organizator: Udruga branitelja proizvođača „Panonija“

Suorganizatori: Turistička zajednica Grada Crikvenice, Vukovarsko-srijemska županija, Općina Bošnjaci

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o., Vinarija „Dragun“ Ilok i „Dekameron“ Bošnjaci

Medijski pokrovitelj: Narodni radio

 

Mail