PRIJAVE JOŠ DVA DANA Želite li s gospodarskim izaslanstvom u Azerbajdžan?

Foto: Pixabay

U sklopu svečanog otvorenja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Azerbajdžanu i službenog posjeta hrvatske potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, Hrvatska gospodarska komora 29. travnja organizira posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Azerbajdžanu.

Republika Azerbajdžan zemlja je s rastućim gospodarstvom i stabilnom stopom BDP-a, koja je otvorena suradnji i jačanju gospodarskih odnosa s europskim tvrtkama.

Iako glavno bogatstvo Azerbajdžana leži u bogatim nalazištima nafte i prirodnog plina, mnogo se ulaže i u razvoj ostalih gospodarskih grana, pri čemu se zahvaljujući povoljnim klimatskim uvjetima ističe poljoprivredno-prehrambeni sektor, ali i brodogradnja, graditeljstvo, elektroindustrija te ostale grane gospodarstva.

Pored energenata zemlja je bogata i velikim količinama rudnih bogatstava, naročito željezom, aluminijem i obojenim metalima.

Perspektivna područja za jačanje trgovinskih i općenito gospodarskih odnosa, uz navedene sektore, još su i kemijska industrija, farmaceutika, IT sektor, strojogradnja (poljoprivredna mehanizacija i razminiranje) te turizam.

Ovim se posjetom hrvatskim tvrtkama pruža mogućnost pobližeg upoznavanja s poslovnim prilikama na azerbajdžanskom tržištu te pronalaska potencijalnih poslovnih partnera, a svoj interes za sudjelovanje možete potvrditi popunjavanjem online prijavnice OVDJE. Rok je 4. travnja.

Mail