LOŠINJ Se u utorak predstavlja u Europskom parlamentu

Foto: Hrvoje Serdar

Svoju turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu Lošinj će 19. ožujka 2019. godine predstaviti u belgijskom Bruxellesu, prezentacijom u Europskom parlamentu te kasnije i u hrvatskom mediteranskom restoranu Maison d’Istrie.

Kao primjer dobre prakse u Europi, Lošinj povezuje prirodna i kulturna bogatstva poput dobro poznatog antičkog brončanog kipa atleta Apoksiomena, s turističkom ponudom te lokalnom zajednicom. Na taj način kreirana je ponuda inspirirana Apoksiomenom koja posjetitelje uvodi u potpuni kulturni i destinacijski doživljaj. Radi se o Apoksiomenovim proizvodima, prirodnoj kozmetici i masaži, kulturnim rutama i antičkim plovnim putovima. Također, kreirani su i gastronomski festivali poput Apoksiomenove antičke kuhinje (spoj kreativne ponude lošinjske gastronomije i gastronomije u vrijeme antike), zatim festival Apoksiomen na otoku vitalnosti, itd.

Sve to predstavit će Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Grad Mali Lošinj, Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet, Lošinjski muzej i Muzej Apoksiomena te Lošinj Hotels & Villas, uz podršku Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, članice Europskog parlamenta Marijane Petir, udruge Europa Nostre, Kunsthistorisches muzeja u Beču te Europskog udruženja arheologa (EAA -European Association of Archeologists).

Mail