LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA Na najvećem biciklističko-planinarskom sajmu Europe

Foto: HGK

HGK – Županijska komora Otočac od 1. do 3. ožujka organizira predstavljanje turističke ponude Ličko-senjske županije na sajmu Fiets en Wandelbeurs u Utrechtu, u Nizozemskoj.

Fiets en Wandelbeurs najveći je sajam za bicikliste i planinare u Europi, a jedan je od najvećih i u svijetu. Dobra posjećenost sajma, više od 41.000 entuzijastičnih rekreativaca i planinara koji su iskreno zainteresirani za biciklističke i pješačke praznike, rute, smještaj, bicikle i vanjsku opremu, omogućuje izlagačima susret s iznimno velikim brojem potencijalnih korisnika njihovih usluga. Predstavljanje na sajmu organizirano je u suradnji s Turističkom zajednicom Ličko-senjske županije.

Cikloturizam predstavlja jednu od ključnih razvojnih grana turizma na kontinentu, a biciklizam je ekološki prihvatljiva aktivnost koja promiče zdrav život. Sjeverne su europske zemlje predvodnice u razvoju biciklizma, a trenutno na popularnosti sve više dobivaju višemjesečna putovanja biciklima u čemu Ličko-senjska županija vidi svoju priliku. Ti su gosti obično srednje životne dobi, dobro financijski osigurani i ekološki osviješteni.

Uz promotivne materijale sustava turističkih zajednica i zaštićenih prirodnih lokaliteta u Ličko-senjskoj županiji, poseban je naglasak na ponudi turističkih agencija koje će se pojedinačno predstaviti na ovom sajmu.

Mail