LJETNE BAKANALIJE U Vodicama uprizorenje života kakav je bio prije više od dva tisućljeća

Foto: TZG Vodice

Dođite i budite dio posebne atmosfere iz prošlosti!

U subotu 23. lipnja u 20 sati, podno arheološkog lokaliteta Velika Mrdakovica u Vodicama ponovno se održava živopisno povijesno uprizorenje života kakav je bio na ovim prostorima prije više od dva tisućljeća. 

Mali uvod u negdašnji život ovog lokaliteta dat će arheolog Toni Brajković, viši kustos antičke zbirke šibenskog muzeja, nakon čega oni koji žele mogu krenuti i u iscrpniji stručni obilazak samog liburnsko-rimskog naselja na tjemenu brda.

Posjetit će nas rimske legije koje su se zaustavile odmoriti od dugog pješačenja iz Poetovia prema Saloni u našem mirnom trgovačko-obrtničkom naselju. Pokazat će nam kako su kratili vrijeme i kako su živjeli u doba rimskog mira (Pax Romana), u razdoblju s kraja 1. stoljeća prije Krista do kraja 2. stoljeća.

plesnom dijelu programa natupit će Vestalke sa svojim mističnim plesom, na kraju je spektakularan nastup Lunctus Tribus – krotitelja pokreta, vatre i ritma, a sve će biti začinjeno dobrom rimskom gozbom.

Cijena ulaznice:
 30 kn (uključuje konzumaciju jela i pića)

Organizatori: Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica

Organiziran je besplatan prijevoz od 19:30 sati s autobusnog kolodvora u Vodicama (kružne vožnje, sve do kraja programa).

Dođite i budite dio posebne atmosfere iz prošlosti!

Mail