DOM SALVIA SENIOR RESIDENCE: Tražite luksuzan i moderan dom za starije? Dođite u Crikvenicu!

Dom Salvia je prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj (foto: PR)

Trenutno je popunjeno 30 posto kapaciteta.

Zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak obišli su nedavno otvoreni Salvia Senior Residence, Dom za starije osobe Salvia u Crikvenici. Tom prigodom ravnateljica Doma Salvia Karolina Kudelić-Rasonja uručila je i novčanu donaciju namijenjenu Centru za rehabilitaciju ‘Fortica’ u iznosu od 10.000 kuna.

Ugodno starenje u Crikvenici

Jednosobne sobe imaju 16 kvadrata, a dvosobne 26 kvadrata. Apartmani za dvoje raspolažu s 40 kvadrata, a za troje 70 kvadrata. U cijenu je uključen smještaj, prehrana s tri obroka i dva međuobroka. Na raspolaganju su tri menija. U cijenu je uključena fizikalna terapija i 24-satna medicinska skrb. Za prosječan hrvatski džep prilične cijene, no cijene su vrlo prihvatljive za dijasporu. Tako najveći broj korisnika otpada na povratnike iz SAD-a, Australije i Njemačke, kaže ravnateljica doma Karolina Kudelić Rasonja.

Jedan od korisnika Bartol Franjić kaže: – Izvrsno mi je, osoblje je dobro, pitomo, paze nas. Bitno da osoblje bude zadovoljno poslom i uvjetima rada i da budu adekvatno nagrađeni, a onda će se to zadovoljstvo reflektirati na nas.

Dom ima kapacitet 140 kreveta. U sobama 104, u apartmanima 36. Trenutno je popunjeno 30 posto kapaciteta, što u domu ocjenjuju dobrim, s obzirom na to da su vrata otvorena prije tri mjeseca. U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje se veći priljev korisnika doma koji inzistira na integraciji korisnika i na njihovu sudjelovanju u svakodnevnim aktivnostima. U domu je trenutno zaposleno 12 ljudi, a popunjeni kapaciteti znače 50 radnih mjesta.

Foto: PR

Ravnateljica Doma Kudelić Rasonja predala je donaciju od deset tisuća kuna Centru za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice.

Cijene smještaja

Cijene smještaja se kreću se od sedam tisuća kuna za dvosobnu sobu do devet tisuća kuna za jednosobni smještaj. Apartmani stoje od osam tisuća kuna na više, a funkcioniraju kao potpomognuto stanovanje. Dakle, stanari apartmana u aneksu doma imaju sve usluge iz glavne zgrade s kojom su povezani i zgradom i podzemnom garažom i terasom. Jedna od opcija za starije je i privremeno stanovanje.

Mail