DONOSIMO Turističke rezultate za prvih osam mjeseci na Rivijeri Crikvenica

TZ Grada Crikvenice

U standardno najjačem mjesecu kolovozu ostvareno je 75.044 dolazaka, što je 67% od lanjskih brojki te 547.943 noćenja, što je 70% prometa iz kolovoza 2019. god. U TOP 5 smjestili su se gosti iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Poljske i Mađarske. Objekti u domaćinstvu ostvarili su 71% od lanjskih rezultata, a hoteli 74%.

 

Najveći broj turista na području Riviere Crikvenica zabilježen je 6. kolovoza, kada je kod nas boravilo 22.024 turista, što je 80% lanjskog broja turista na isti dan. Posebno istaknuti treba prvih 15 dana kolovoza, jer je u usporedbi s lani ostvareno 83% dolazaka te 78% noćenja. Zanimljivo je da su Nijemci u tom razdoblju ostvarili za 1% bolji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine. Nažalost, nakon tog perioda zbog nepovoljne epidemiološke situacije krenulo je zatvaranje granica te je i turistički promet počeo padati.

Imali smo jaku promotivnu aktivnost tijekom proljeća, osobito na društvenim mrežama. Rivijera je promovirana serijom filmova, predstavljena je i novodizajnirana web stranica rivieracrikvenica.com na šest jezika te se s tim u vezi odradila i online marketinška kampanja na slovenskom, njemačkom, češkom i hrvatskom tržištu. Na razini Crikveničko-vinodolske rivijere u suradnji s TZ Kvarnera  pokrenuta je online kampanja na tržištima Slovačke, Poljske, Mađarske i Češke. Sve te aktivnosti sigurno su, uz povoljan položaj, laku dostupnost i dugogodišnju tradiciju te velik broj vjernih gostiju pridonijele dobrim rezultatima. Osim toga, prilagodili smo naša događanja zahtjevima za sigurnošću te su se organizirala događanja u manjem opsegu, a opet u cilju stvaranja sadržaja na naše goste (110. Plivački maraton Šilo-Crikvenica, programi poput Glazbenih ljetnih večeri, Melodija s okusom mora, Primorske noći i dr., a upravo je u tijeku tradicionalni 54. Ribarski tjedan).

 

 

  • Turistički rezultati za prvih osam mjeseci na Rivijeri Crikvenica zaustavili su se na 167.007 dolazaka te 1.159.506, što predstavlja 53% dolazaka i 60% noćenja prethodne godine. Sukladno najavama u proljeće, rezultati su iznad očekivanja, no ostaje lagano razočaranje naglim pogoršanjem turističkog prometa krajem kolovoza. – kaže Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednica Grada Crikvenice. U top 10 najuspješnijih zemlja po turističkim noćenjima smjestili su se, kao prvi, domaći gosti sa 345.455 noćenja (79% od lanjskih brojki), a odmah iza su Nijemci s 337.232 noćenja (83% od lanjskih rezultata). Slijede Slovenija, Češka, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovačka, Bosna i Hercegovine te Švicarska. Analizom po vrsti smještajnih objekata ističe se dobar rezultat objekata u domaćinstvu, koji su ostvarili 89.634 dolaska i 589.395 noćenja, odnosno 64% u odnosu na 2019. godinu dok su hoteli ostvarili 55% lanjskih rezultata.
Mail