DESETU GODINU ZA REDOM Izložba ‘Prijatelji mora’ na Rivi lošinjskih kapetana od 18. – 30. svibnja

Desetu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana, pa se i ove godine Rivom lošinjskih kapetana na velikim formatima predstavlja bogato i zanimljivo podmorje sjevernog Jadrana.

“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstva, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta (Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“.

Hrvatski Jadran jedno je od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogi nemaju predodžbu što se sve krije ispod jadranskog plavog pokrivača. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.

Inače, Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko – turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60 tih, deseta godina izlaganja vodi u podmorje sjevernoga Jadrana.

„Prijatelji mora„ ove godine pod nazivom „Neusporedivo plavo- Sjeverni Jadran“, na malološinjkoj rivi prikazivat će se do 30. svibnja 2019. godine, a pretpostavlja se da će u 13 hrvatskih destinacija izložbu vidjeti više od milijun posjetitelja.

Više informacija: www.prijateljimora.com

Mail