Dodijeljene plakete Zlatna kuna HGK za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju

Foto: Hina

Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Komora Zagreb dodijelila je u četvrtak plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2020., izvijestili su iz HGK.

Plaketu Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba dobila je tvrtka Končar- distributivni i specijalni transformatori, čiji su transformatori u posljednjih 70 godina isporučeni u više od 110 zemalja diljem svijeta.

Studio za razvoj mobilnih igara Nanobit nagrađen je plaketom Zlatna kuna u kategoriji srednjeg trgovačkog društva. U izazovnoj 2020., kako se navodi u priopćenju, veže ih se uz jedan od najznačajnijih gospodarskih poduhvata. Naime, tvrtka koju su 2008. osnovala dvojica poduzetnika u rujnu prošle godine prodana je za milijardu kuna švedskoj Stillfront grupi, od kada su povećali broj zaposlenih i prihode.

Laureat u kategoriji malih trgovačkih društava za Grad Zagreb je studio za razvoj igara Gamepires studio, koji je najpoznatiji po uspjehu igre za preživljavanje SCUM, koja je u prva 24 sata od objavljivanja dosegnula 250 tisuća prodanih proizvoda i preko milijun u tri tjedna, navodi se u priopćenju.

Na razini Zagrebačke županije za 2020. godinu u kategoriji velikog trgovačkog društva plaketa Zlatna kuna uručena je tvrtki Klimaoprema iz Samobora. 

Tvrtka Axilis iz Bregane nagrađena je plaketom u kategoriji najboljeg srednjeg trgovačkog društva, a tvrtka Filipmetal & Partner iz Velike Gorice najbolja je tvrtka u 2020. u Zagrebačkoj županiji u kategoriji malog trgovačkog društva.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet istaknuo je da su se potres i pandemija silovito odrazili na gospodarstvo, i kroz rast cijena energenata i materijala. No, siguran je u daljnji rast i razvoj. “Vjerujem da ćete snagom vlastite vizije nastaviti doprinositi dobrobiti naše zajednice”, kazao je.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec kazao je da su unatoč pandemiji gospodarstvenici pokazali da su žilaviji nego što je to itko mislio. Zagrebačka županija je, kako je kazao, snažno stala uz svoje gospodarstvo kroz bespovratna sredstva, što će se nastaviti i u sljedećem mandatnom razdoblju.

Najuspješnijim trgovačkim društvima za 2020. u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji čestitao je i predsjednik HGK Komore Zagreb Vitomir Klasić istaknuvši da su pred tvrtke stavljeni takvi izazovi koje godinu dana ranije nismo ni mogli zamisliti.

“Trebalo se preko noći prilagoditi novim uvjetima i ostati na nogama, proizvoditi i plasirati te pobrinuti se za sigurnost radnika. Za to su trebale vrhunske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja, stoga su današnje nagrade tim vrjednije” rekao je Klasić.

Mail