Die Zeit i Bild pišu o Hrvatskoj kao sigurnoj turističkoj destinaciji

Die Zeit i Bild pišu o Hrvatskoj kao sigurnoj turističkoj destinaciji

Foto: HTZ

Renomirani njemački mediji posljednjih dana pojačano objavljuju informacije o Hrvatskoj pa je tako jedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata, do je najtiražniji njemački tabloid Bild u svom onlinu izdanju objavio opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj.

„Početak srpnja je razdoblje u kojem se većina Nijemaca priprema za ljetne godišnje odmore, a u sljedećim tjednima započet će i školski praznici u velikom broju njemačkih pokrajina što će označiti i vrhunac ljetne sezone. U tom kontekstu vrlo je važno da  se u tom razdoblju Hrvatska pojavljuje u nacionalnim medijima kao poželjna i sigurna destinacija za godišnji odmor“, istaknuo je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

U članku Die Zeita novinar Nikola Ljubić opisuje jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju koji su ga oduševili u kasno proljeće ove godine, za vrijeme studijskog putovanja organiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, ali i zahvaljujući suradnji Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s autorom članka. U online izdanju Bilda objavljena je reportaža o Hrvatskoj pod nazivom „Last Minute Check“ koja detaljno informira čitateljstvo o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj. U članku je naša zemlja opisana kao sigurna destinacija, a navedeni su i uvjeti ulaska u Hrvatsku i povratka u Njemačku. Ovaj članak rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s redakcijom Bilda, odnosno s autorom Marcom Oliverom Rühleom, koji od samog  početka pandemije prati zbivanja u Hrvatskoj.

​Dodajmo kako je Die Zeitvisokovrijedno izdanje kojeg prati gotovo 1,7 milijuna čitatelja, a za vrijeme korona krize tiraža mu se povećala za gotovo 25 posto i sada iznosi gotovo 600 tisuća kopija. S druge strane, Bild.de jedan je od najčitanijih online portala u Njemačkoj s dosegom od 24 milijuna jedinstvenih korisnika.

„Od iznimne je važnosti pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera kako bi održali što povoljniju epidemiološku situaciju u zemlji i na taj način u Hrvatsku privukli što veći broj turista sa naših najvažnijih emitivnih tržišta“, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako u zemlji, prema prvim podacima sustava eVisitor, trenutno boravi oko 640 tisuća turista, od kojih je najviše s tržišta Njemačke, Slovenije i Češke.

Mail