NASTAVLJA SE ČAROLIJA BOŽIĆA U VUKOVARU Dođite na uprizorenje živih jaslica

Bio je ovo još jedan sjajan adventski vikend u Vukovaru. Uz radionice za djecu u bajkovitom Kutku Djeda Božićnjaka koje vodi udruga odgajatelja Terina, uz čitanje božićnih priča djelatnika Gradske knjižnice Vukovar, vožnju božićnim vlakićem ili fijakerom Konjogojske udruge Potkova, posebno oduševljenje kod onih najmlađih izazvala je predstava Novogodišnji poštar i nastupi dječjih pjevačkih zvijezda međunarodnog dječjeg festivala Zagifest. Na Adventskom trgu uživali smo u izvrsnim koncertima raznih žanrova, mirisima i okusima blagdana, druženju, plesu. Za posebne plesne izvedbe pobrinuo se i plesni klub D&D i njihovi izvrsni plesači. Odličnu atmosferu dodatno su zagrijali čarobni performansi djevojaka Plamingo Arts, čije izvedbe žongliranja s vatrom uvijek iznova ostavljaju bez daha.

U crkvi sv. Filipa i Jakova održan je i jubilarni 20. božićni koncert Tiha noć u Vukovaru na kojem su renomirani hrvatski izvođači pjevali najljepše tradicionalne božićne pjesme, dijeleći na taj način radost nadolazećeg blagdana Božića. Koncert će biti emitiran na HRT-u na Badnju večer. U Gradskom muzeju Vukovar hrvatska glumica Branka Cvitković upalila je uz prigodan program treću adventsku svijeću, a Gradska knjižnica Vukovar nastavlja s raznovrsnim adventskim programom Polarni ekspres, čije središnje mjesto zasigurno ima izložba Lego kockica.

U tjednu koji je pred nama posebno se veselimo uprizorenju živih jaslica, nagradnoj igri uz mobilnu aplikaciju Magic Advent kao i već tradicionalnom puštanju letećih lampiona. Predstoji nam i nekoliko kako tradicionalnih tako i zabavnih koncerata, druženje s Djedom Božićnjakom i podjela božićnih paketića.

Posjetite Vukovar u prosincu i doživite čaroliju  Božića u Vukovaru uz #Adventpunljubavi.

 

 

Mail