POTPISAN SPORAZUM O Suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikvenice

U Crikvenici je svečano potpisan Sporazum o suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikveničko – vinodolske rivijere. Potpisivanju je nazočio ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli koji je naglasio kako ga iznimno raduje buduća suradnja turističkih zajednica Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodola koja na snažnim temeljima dosadašnje suradnje ima priliku postati još jača, bolja, konstruktivnija, naprednija i prosperitetnija, a sve u skladu sa zajedničkom strategijom razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere za sljedećih deset godina. „Izrazito sam sretan što je Crikveničko – vinodolska rivijera među prvima potpisala sporazum o suradnji. Iznimno je važno poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnijeg pozicioniranja na tržištu i razvoja projekata koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj.“, istaknuo je ministar Cappelli.

Svečanost je održana u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice uz prisustvo pomoćnice ministra turizma za pravne poslove i standarde Monike Udovičić, direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov, direktora triju turističkih zajednica potpisnica Sporazuma Marijane Biondić, Vladimira Butkovića i Alenke Spoja, gradskih vijećnika, vijećnika turističkih zajednica, brojnih gostiju te medija.

Navedeni Sporazum potpisali su gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenik gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković te načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić koji su u svojim izjavama napomenuli su kako će obaveze potpisnika Sporazuma biti planiranje i koordinacija zajedničkih aktivnosti, odnosno sastanaka, radionica te ostalih operativnih radnji. „Pripremit ćemo i kandidirati razvojne projekte te očekujemo punu financijsku podršku za njihovu realizaciju iz fondova sukladno novom zakonu.“, istaknuo je gradonačelnik Rukavina u ime potpisnika Sporazuma.

Podsjećamo, novi paket zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji stupa na snagu od 1. siječnja 2020. godine predvidio je projektno udruživanje turističkih zajednica, a koje je namijenjeno jačanju prepoznatljivosti pojedinog područja, formiranju nove turističke ponude, unapređenju turističke kvalitete i sadržaja turističkog proizvoda te razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove. Riječ je o zakonima koji u cilju imaju povećanje ukupne učinkovitosti sustava turističkih zajednica, osobito na regionalnoj i lokalnoj (destinacijskoj) razini, osiguranje svih preduvjeta za sustavnu provedbu poslova destinacijskog upravljanja te osiguranje dostatnog izvora financiranja kroz Fond za udružene turističke zajednice koji omogućava transparentnije financiranje kako regionalnih tako i lokalnih turističkih zajednica.

Sporazum o suradnji turističkih zajednica gradova i općina s područja Crikveničko – vinodolske rivijere utvrđuje način suradnje s ciljem zajedničkog provođenja aktivnosti usmjerenih na udruživanje turističkih zajednica. Turističke zajednice Crikveničko – vinodolske rivijere godinama uspješno surađuju u nizu projekata i aktivnosti, poput osmišljavanja i publiciranja zajedničkih tematskih promotivnih materijala, nastupa na stručnim i specijaliziranim sajmovima i pokretanja projekta turističke kartice. Ovaj sporazum nastavak je aktivnosti povezivanja i udruživanja, a proizlazi i iz zajedničke strategije razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere.

Mail