ADVENT U CRIKVENICI Ispričat ćemo vam nevjerojatnu božićnu priču, dođite!

Svega dva dana dijele nas do početka božićne čarolije u Crikvenici. Točan termin je subota 30. studenoga 2019. u 18:00 sati, a lokacija? Lokacija je nova – Preradovićeva ulica.

Ovaj, kako ga od milja zovemo, dnevni boravak Crikvenice, ove će zime ugostiti mnoge estradne zvijezde, glazbene sastave, radionice te raznovrstan program za sve posjetitelje. Uz Preradovićevu ulicu noviteti su i lokacija klizališta Ledena morska bajka koje se ove godine nalazi na Trgu Stjepana Radića te šuma Djeda Božićnjaka i selo patuljaka koji su smješteni u Adventskom parku.

Djed Božićnjak svakog će vikenda biti u svojoj kućici i veselo čekati pisma mališana, a maskota Lino na klizalištu veselo će klizati s posjetiteljima i darivati ih slatkišima. No, nije to sve. Za vrijeme Adventa odvijat će se gastro radionice blagdanskih specijaliteta, radionice božićnih i novogodišnjih ukrasa te projekcije crtanih filmova. Ulicama grada vozit će kočija i vlakić, a Preradovićevom će se ulicom širiti miris kuhanog vina i božićnih slastica te zvuk veselih nota! Priliku za fotografiranje naći ćete na mnoštvo za to predviđenih lokacija postavljenih po cijelom centru Crikvenice.

Peti po redu Advent u Crikvenici započinje ovu subotu u 18:00 sati paljenjem božićnih lampica u cijelom gradu, a u Preradovićevoj ulici za odličnu atmosferu i adventski ugođaj pobrinut će se Dalmatino i grupa Trend od 18:30 sati.

Nedjelja je rezervirana za tradicionalni Adria Advent Marathon u sklopu kojeg se održava polumaraton, Utrka građana te Utrka šapa.

Ne propustite ovogodišnji Advent u Crikvenici.

Ispričat ćemo vam nevjerojatnu božićnu priču, dođite!

 Obavijest o promjeni lokacije ili promjeni termina u slučaju lošeg vremena potražite na www.crikvenica.hr i Facebook stranici Advent Crikvenica.

____

** U sklopu Adventa u Crikvenici u suterenu Muzeja Grada Crikvenice (Preradovićeva 1, Crikvenica) održat će se radionica kušanja vina „Autohtone vinske sorte Kvarnera“  7. prosinca 2019. u 17:00 sati. Radionicu će  voditi poznati enolog, ocjenjivač vina i predavač Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci Tomislav Pavlešić i organizator vinskih promocija, predstavljanja i manifestacija, predavač Visoke poslovne škole PAR Rijeka dr.sc. Žarko Stilin.

Radionica je za sudionike besplatna, a sudionici radionice imat će priliku naučiti detalje proizvodnje vina i pjenušaca, više podataka o autohtonim vinskim sortama koje se uzgajaju na Kvarneru te kušati sve sorte.

Prijave za radionicu su moguće na broj telefona 051/455-414 ili e-mail adresu info@crikvenica.hr a broj sudionika je ograničen.

Mail