U NEDJELJU 20. ‘PANORAMA VINODOLA’ Sportska i obiteljska ruta na tradicionalnoj biciklijadi od mora do gorja

Ugodni su jesenski dani idealni za boravak na otvorenom. Bilo da guštate u sunčanju na osamljenoj plaži, ispijanju omiljenog napitka na sunčanoj terasi uz more ili pak obožavate sportsko-rekreativne aktivnosti na čistom zraku, jednako ćete uživati. Vikend pred nama će posebno razveseliti ljubitelje biciklizma.

Naime, u nedjelju, 13. listopada, održat će se tradicionalna i mnogima omiljena biciklijada „Panorama Vinodola“, čije će dvije rute, sportska i obiteljska, još jednom zaokružiti prekrasnu plavo-zelenu vizuru našega kraja. Mjesto okupljanja je Trg Stjepana Radića u Crikvenici. Od 9h kreću prijave, dok je start obje rute u 10:30 h. Organizator biciklijade koja će se ove godine voziti već 20. put je Biciklistički klub „Crikvenica“. Sudionici obavezno moraju koristiti zaštitnu kacigu, a osobe mlađe od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja ili zakonskog skrbnika.

Startnina iznosi 50 kn (uključuje okrepu, ručak i vodiče po stazi), a djeca rođena 2005. godine ili ranije ne plaćaju kotizaciju.

Sportska ruta je duga ukupno 35 km s 500 m uspona. Kreće s crikveničkoga trga u smjeru Podbadnja te se uspinje dijelom XC staze po kojoj se nekada vozio Kup Hrvatske. Nakon uspona biciklijada izlazi u Grižane, nastavlja u smjeru Bribira, a potom skreće u Saftiće i ide makadamskim putem do Zoričića iznad Crikvenice. Nakon toga slijedi lijepi položeni makadamski put prema Barbari i Novom Vinodolskom, s kojega se pruža predivan pogled na Kvarnerski zaljev, otok Krk i Velebitski kanal. Iz Novog Vinodolskog se putanja šumskim putem vraća na Barbaru pa opet natrag do Zoričića. Na ovome dijelu sudionici mogu birati hoće li se do centra Crikvenice spustiti po asfaltu ili po nešto zahtjevnijem kamenitom spustu preko Kotora (spust XC maratona „Crikvenica“).

Obiteljska, odnosno rekreativna ruta, duga je 20 km te ima 100 m uspona. Polazak je iz centra Crikvenice, ide se po novouređenom putu uz rječicu Dubračinu u smjeru Triblja. Nakon dolaska će se voziti krug oko tribaljskoga jezera, a potom slijedi pauza za okrepu sudionika i povratak uz Dubračinu prema Crikvenici.

Pretprijave za ovogodišnju biciklijadu su na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2sDc26sZQW5czILVALZh2l1QEyAEM16qeSH9swV9DAyUzbA/viewform?vc=0&c=0&w=1

(osobe za kontakt: Dragan Sladonja 091 497 7295, Marko Jerković 095 368 5715).

Važna napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta biciklijada se odgađa za drugi termin, a ukoliko bude loše vrijeme nekoliko dana prije biciklijade, postoji mogućnost promjene nekih dijelova staze, kako bi se izbjegla vožnja po blatnjavom terenu.

Bicikl, morski i planinski zrak, sunce, mediteransko zelenilo, vi i super ekipa. Putujte s nama na dvama kotačima prekrasnom zeleno-plavom crikveničko-vinodolskom rivijerom. Vidimo se 13. listopada na 20. „Panorami Vinodola“!

Organizator: Biciklistički klub „Crikvenica“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Auto Marketing“ d.o.o., „Hoteli Njivice“ d.o.o., „Tunar Beach & Bar & Bistro“, „El bike“ Crikvenica, „Senator Casino“ d.o.o.,  „Eko-Murvica“ d.o.o.

Kontakt osoba:

Dragan Sladonja, predsjednik Biciklističkoga kluba „Crikvenica“, mobitel:  091 497 7295

Marko Jerković 095 368 5715

e-mail: biciklisticki.klub.crikvenica@gmail.com

Mail