MALI LOŠINJ Najuspješnija destinacija turizma zdravlja, a Loger ‘Nerezinac’ dobitnik Inovacije godine

Mali Lošinj proglašen je najuspješnijom destinacijom turizma zdravlja, a interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja- Loger „Nerezinac“ dobitnik godišnje hrvatske turističke nagrade za Inovaciju godine na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma!

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – (DHT) održao se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, od 2. do 5. listopada 2019. godine na području Slavonije.

Priznanje u kategoriji “Stories“ dobio je i lošinjski Boutique Hotel Alhambra, a u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha” za najboljega turističkog vodiča nagradu je odnio Cresanin Daniele Surdić.

Ovim putem zahvaljujemo se Ministru turizma RH Gariju Cappelliju na osvojenim nagradama i na financijskoj podršci koju nam je pružio u realizaciji ovog, za nas iznimno važnog  projekta  Loger Nerezinac, ali i mnogobrojnih projekata kojima se Lošinj profilira kao destinacija turizma zdravlja te na raznim drugim projektima koji su od iznimne važnosti za razvoj i napredak Grada Malog Lošinja. Isto tako, ovo je prilika da se zahvalimo svim sugrađanima i turističkim djelatnicima koji su kontinuiranim ulaganjem u znanje i kvalitetu, donijeli Malom Lošinju ova prestižna priznanja. Čestitke svima uz želje da zajedničkim trudom i  radom  i nadalje prezentiramo sve ljepote našeg grada, izjavila je gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić.

Uz zdravlje i turističku tradiciju, brojna događanja, gostoljubivost destinacije te pozitivni dojmovi gostiju Lošinj čine idealnim turističkim odredištem više od 130 godina. Otok vitalnosti može se pohvaliti lječilišnom klimom, bogatom bioraznolikošću, rezervatom dobrih dupina te predivnim vidikovcima i manjim otocima. Od bogate kulturne baštine ističe se Apoksiomen, remek-djelo hrvatske i svjetske kulturne baštine (2.–1. st. pr. Kr.), trajno smješten u malološinjskom Muzeju Apoksiomena.

Odmah ispred čuvenog Muzeja Apoksiomena, na samoj Rivi lošinjskih kapetana smjestio se interpretacijski plovidbeni centar pomorske baštine otoka Lošinja, lošinjski loger „NEREZINAC“. Jedrenjak obnovljen po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća, na suvremen, zanimljiv i interaktivan način prikazuje i interpretira dugu i bogatu pomorsku tradiciju Lošinja. Ovaj drveni motorni brod “Dražica” (nakon obnove preimenovan u „Nerezinac“) vrijedan je primjerak tradicionalne brodogradnje, a od 2010. godine je na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. Priznanja za Inovaciju godine i Destinaciju turizma zdravlja preuzela je  gradonačelnica Ana Kučić.

Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković ponosan je na postignuće destinacije i njezinih dionika. Izuzetno sam ponosan jer to je samo jedan od pokazatelja truda koji se ulaže u podizanje kvalitete destinacije, izjavio je direktor Cvitković te čestitao svim dobitnicima.

 

 

Mail