U CRIKVENICI NOGOMETNI SUSRET ‘CRIKVENICE’ I ‘HAJDUKA’ Povodom obilježavanja 100 godina NK ‘Crikvenica’

Sportski su susreti mnogima najdraže provedeno slobodno vrijeme, bilo da su aktivni sudionici ili gledatelji i vatreni navijači. Sve se generacije jednako vesele igri, zabavi, vrhunskim sportskim potezima te adrenalinu, uzbuđenju i čestoj neizvjesnosti do samoga kraja. Nogomet je već desetljećima pri vrhu ljestvice popularnih sportova, a na crikveničkome se području igrao već prije Prvoga svjetskoga rata.

Upravo je ova, 2019. godina, važna za crikvenički nogomet, jer ovdašnji nogometni klub obilježava čak stotinu godina postojanja. Kako bi obilježio ovu vrijednu obljetnicu, prisjetio se posebno važnih i značajnih trenutaka i odao čast svima koji su dio povijesti kluba, NK „Crikvenica“ tijekom cijele godine provodi raznovrsne aktivnosti.

Tako su, uz ostalo, na nogometnome stadionu u Crikvenici ugostili zanimljive utakmice: 6. lipnja je odigrana utakmica NK „Crikvenica“ s Nogometnom reprezentacijom Hrvatske U-21, a 15. kolovoza turnir „stogodišnjaka“, na kojemu su, osim „Crikvenice“, sudjelovali klubovi „Borac“, „Orijent“ i „Karlovac“. Do kraja godine nas očekuje još puno uzbudljivih sportskih minuta, a dio već u ponedjeljak, 7. listopada.  Toga će dana na Gradskome stadionu u Crikvenici u 16 sati početi nogometna utakmica povodom obilježavanja 100 godina NK „Crikvenica“, a igrat će upravo klub slavljenik i HNK „Hajduk“ Split. Utakmica će se održati u organizaciji Hrvatskoga nogometnoga saveza i NK „Crikvenica“, glavni je pokrovitelj Grad Crikvenica, a podržali su je i Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Eko-Murvica“ d.o.o., VIO „Žrnovnica Crikvenica Vinodol“ d.o.o. i „Jadran“ d.d. Crikvenica. Cijena ulaznice je 30 kuna. Koncem listopada ili početkom studenoga će NK „Crikvenica“, također na domaćem terenu, odmjeriti snage s HNK „Rijeka“.

U pripremi je i velika monografija posvećena stogodišnjem klubu, koja će na jednome mjestu obuhvatiti razvoj nogometa u Crikvenici, podsjetiti na nogometaše koji su obilježili pojedina razdoblja i na poseban način zahvaliti svima koji su na neki način doprinijeli djelovanju kluba. Svečana sjednica Skupštine kluba održat će se 25. listopada u 17 h u Hotelu „Omorika“ u Crikvenici, uz prezentaciju nove monografije i dodjelu priznanja.

Navijajte s nama 7. listopada na nogometnome stadionu u Crikvenici! Uživat ćemo u uzbudljivom susretu „Hajduka“ i „Crikvenice“, koja je ove godine ponosna stogodišnjakinja!

Mail