PRVENSTVO HRVATSKE ZA KLASU OPTIMIST (U 12) U JEDRENJU Mali optimisti tri dana jedre u Crikvenici

Pred nama je uzbudljiv jedriličarski vikend. Osim višednevne regate „Trka oko Krka“, koja u petak kreće iz Selca, na Rivijeri Crikvenici će se održavati i natjecanje na državnoj razini, u kojemu će glavnu ulogu imati najmlađi jedriličari. Naime, Crikvenica će od 19. do 22. rujna biti domaćin juniorskoga Prvenstva Hrvatske u jedrenju za klasu optimist.

Natjecat će se najmlađi uzrast u klasi optimist   ̶  djeca do 12 godina (rođeni 2008. godine i mlađa godišta). Očekuje se oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske, Italije i Slovačke, a o najuspješnijima će odlučivati međunarodni sudački žiri.

Prijave se primaju do četvrtka, 19. rujna u Jedriličarskome društvu „Val“ u Crikvenici. Početak natjecanja je u petak, 20. rujna, u 12 sati startom prvoga plova (naravno, ako uvjeti na moru budu dozvoljavali). U subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna, mali će jedriličari imati dva plova dnevno.

Organizator prvenstva Hrvatske u jedrenju je Jedriličarsko društvo „Val“ iz Crikvenice, a pokrovitelji Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Eko Murvica, Županijska lučka uprava Crikvenica i Hrvatski jedriličarski savez.

Nekoliko će se dana bijeliti crikvenički akvatorij, a prekrasni će se prizori brzo izmjenjivati praćeni pogledima, osmijesima i aplauzima brojnih navijača, posjetitelja i kupača. Mladi će sportaši uživati u međusobnom odmjeravanju snaga i vještina na moru, ali i druženju i razgledavanju Rivijere Crikvenice.

Svim malim optimistima želimo dobro more, povoljan vjetar u leđa, puno uspjeha i lijepih doživljaja s ovoga vrijednoga sportskoga susreta!

Kontakt osoba:

Mario Ferenčić, predsjednik JD-a „Val“

Mobitel: 091/150 3791

 

Mail