7. CVJETNO-SLATKI DANI Četiri slatka i mirisna dana na Rivijeri Crikvenici

Svi volimo cvijeće i slatko, zar ne? S velikom ih radošću primamo, a s još većom poklanjamo našim najmilijima. Ako ste se zaželjeli šetnje uz more, uživanja u ukusnom slatkom zalogaju ili želite novog mirisnog zelenog ljubimca, uputite se na Rivijeru Crikvenicu.

Ondje će se, naime, od 19. do 22. rujna održavati događanje 7. Cvjetno-slatki dani. Četiri dana ispunjena zabavnim programom, vesele boje i intenzivni mirisi cvijeća i raznovrsnih biljaka, neodoljiva slatka iznenađenja – najkraći je opis onoga što očekuje posjetitelje. Posebno će uživati ljubitelji biljaka i slatkoljupci, ali i svi koji traže inspiraciju za pripremu ukusnih slastica ili savjet za uređenje okućnice i vrta.

Većina će se programa održavati u centru Crikvenice, gdje će svaki dan od četvrtka do nedjelje, i to od 8 do 19 h, biti Sajam cvijeća. Sva će četiri dana pojedini hoteli i ugostiteljski objekti u Crikvenici (Hotel „Crikvenica“, Konoba „Karoca“, Konoba „Trabakul“) i Selcu (Hotel „Marina“, Konoba „Ulika“, Restoran „Kantunić“) imati posebnu ponudu menija, inspiriranu slatko-cvjetnim mirisima i okusima. Osvježavajuća salata sa smokvama, gorgonzolom i orasima, krem juha od graška s kapuciner cvjetićem, biftek na žaru punjen suhim smokvama, pistacijama i rikota sirom, lungić u umaku od datulja, palačinke sa smokvama i sladoledom, domaći sirevi sa smokvama  – ovo je samo početak gastronomskoga poglavlja 7. Cvjetno-slatkih dana.

U Gradskoj će se vijećnici u Crikvenici održati dva zanimljiva i edukativna predavanja, i to u četvrtak, 19. rujna od 18 do 19:30 „Uređenje okućnica privatnih iznajmljivača“ te u petak, 20. rujna od 18 do 19:30 „Liječimo se s naših livada“.

U subotu, 21. rujna, će u centru Crikvenice već od jutra biti zanimljivo. Od 9 do 13 h će biti organizirana prodajna izložba kolača i ostalih slastica, a u 9 h će se moći kušati i domaće palačinke. Ponuđene će biti i ukusne slastice na Trgu Stjepana Radića. U 9:30 počinje zabavni program uz sastav „Bolero“, dok će najmlađi uživati gledajući dječju predstavu od 10 h.

Četiri cvjetno-slatka dana, ponuda ukusnih slastica i jela, sajam cvijeća, uživanje na svježem morskom zraku. Postoji li ljepši uvod u opušteni vikend?

Čekamo vas na 7. Cvjetno-slatkim danima od 19. do 22. rujna u Crikvenici!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Udruga „Point“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Mail