(ODGODA MANIFESTACIJE) DAN ZDRAVLJA U CRIKVENICI Zbog najave loše vremenske prognoze odgađa se za 5. listopada

Kako izgleda savršen dan na rivijeri koja je 2017. bila najuspješnija destinacija turizma zdravlja, a u 2019. je u finalu za istu titulu? Odgovor na ovo pitanje možete saznati već ove subote, 7. rujna.

Toga će se dana održavati „Dan zdravlja u Crikvenici“, događanje edukativnog i zabavnog karaktera posvećeno zdravlju i zdravom načinu života, namijenjeno svim dobnim skupinama.  Centar Crikvenice će 7. rujna od jutra do poslijepodnevnih sati biti mjesto susreta raznih izvora zdravlja, od brojnih aktivnosti koje nam pomažu pa do prezentacije ponude na crikveničkoj rivijeri.

Program kreće u 9 sati predstavljanjem djelatnosti uglednih zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice (Poliklinika „Terme Selce“, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika „Katunar“, Poliklinika „Oxy“) i raznih aktivnosti koje provodi Crveni križ Crikvenica. Stručni će timovi biti dostupni za sve detaljnije informacije, a provodit će se razna mjerenja, demonstrirati inhalacije morskom vodom i ostalim pripravcima, vršiti savjetovanja iz područja fizikalne medicine, dermatologije i individualiziranih programa mršavljenja za djecu i odrasle itd.

Djeca će uživati u sportskoj animaciji i savladavanju poligona spretnosti, a odrasli u poučnoj nutricionističkoj radionici Martine Linarić, koja će im pružiti nova znanja i spoznaje.

Središnji će dio jutarnjega dijela programa početi u 11 sati, a zove se „Aktivna Hrvatska“. Jedinstven, poučan, zanimljiv, dinamičan, zabavan i jako koristan – tako možemo najkraće opisati ovaj sportsko-edukativni projekt, koji uključuje vježbanje, savjetovanje i mentalni trening. Trenerica Asja Petersen posjetiteljima će predstaviti jedinstveni koncept treninga „Focus Point“, koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. Ova će nam osnivačica i predsjednica Udruge hrvatskih pilates instruktora prenijeti dio svoga bogatoga iskustva, a u tome će joj pomoći treneri tima Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu Lukrecija Dragić i Patrik Kramarić te voditeljica programa i ambasadorica projekta Renata Sopek.

Uz sam trening, vježbače će educirati i stručnjaci iz područja kineziologije i nutricionizma, a liječnici Hrvatske liječničke komore mjerit će indeks tjelesne mase. Za besplatan se trening u Crikvenici možete prijaviti putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr, a svi prijavljeni vježbači dobit će sponzorske poklone.

 Poslijepodnevni dio programa počinje u 16 sati, a uživat ćemo uz prezentaciju zouk, zumbe i atraktivnih latino plesova te animaciju za najmlađe posjetitelje.

„Dan zdravlja u Crikvenici“ – subota, 7. rujna, Trg Stjepana Radića:

9:00 – 12:30 – Prezentacija zdravstvenih ustanova Rivijere Crikvenice

9:30 – 11:00 – Sportska animacija i poligon spretnosti za djecu

10:00 – 10:30 – Nutricionistička radionica (voditeljica Martina Linarić, nutricionist dijetetičar)

11:00 – 12:30 – „Aktivna Hrvatska“ – vježbanje, savjetovanje i mentalni trening – Renata Sopek – voditeljica, trenerica Asja Petersen – Focus Point trening, prijave na www.aktivnahrvatska.hr

16:00 – 18:00 – „ZOUKTIME!“ – prezentacija zouk, zumbe i latino plesova – plesna atrakcija

17:00 – 18:30 – Animacija za djecu

Već će u petak, 6. rujna, jedno događanje na glavnome gradskome trgu u Crikvenici biti sjajan uvod u „Dan zdravlja u Crikvenici“. Naime, RTL Televizija i emisija „Život na vagi“ pozivaju građane da se pridruže snimanju javnog treninga natjecatelja 4. sezone „Života na vagi“. Završni trening ove sezone vodit će njihovi treneri Maja i Edin, a traje od 10 do 12 sati. Svi se posjetitelji mogu pridružiti i trenirati zajedno s natjecateljima te im tako pružiti podršku na putu prema transformaciji života.

Provedite zdrav dan s nama u subotu, 7. rujna u Crikvenici! Bit će zabavno, poučno i jaaako dinamično! „Dan zdravlja u Crikvenici“ je inspiracija i motiv za vaš zdrav ili još zdraviji način života. Potaknut će vas na redovitu brigu o vlastitom zdravlju, tjelesnu aktivnost i korak prema pozitivnoj promjeni za cijelu obitelj! Vidimo se u destinaciji zdravlja, dobro nam došli!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Aktivna Hrvatska, ZOUKTIME! events by Ludek & Pavla

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Sudionici – zdravstvene ustanove: Poliklinika „Terme Selce“, Thalassotherapia Crikvenica, Poliklinika „Katunar“, Poliklinika „Oxy“, Crveni križ Crikvenica

Mail