7. MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI MARATON Jedan vikend, jedna rivijera, dva maratona

Foto: XC Marathon Crikvenica

Obožavate sport i rekreaciju? Imamo sjajnu vijest za vas! Skraćeno bi to glasilo otprilike ovako: dva maratona, jedan na kopnu, drugi u moru, u istome vikendu na jednoj rivijeri. Ne šalimo se, stoga pažljivo čitajte dalje.

Nakon FINA Plivačkoga Ultramaratona Grand Prix Croatia Crikvenica – Novi Vinodolski u subotu, već će se sljedećega dana, u nedjelju 1. rujna, održati 7. XC maraton Crikvenica „Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.“. Start i cilj ove međunarodne biciklističke utrke koja se boduje za maraton „Kup Hrvatske 2019.“ je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Kategorije natjecatelja koji će sudjelovati na maratonu su: Elite & U23, Juniori i Juniorke (MJ, MW), Elite (W), Veterani A, B, C, D Sport, Rekreativci i Rekreativke 1 i 2 te Kadeti i Kadetkinje. Prijavljeno je oko 150 natjecatelja, a dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Poljske. Utrka se vozi po trima stazama: stazi A dugoj 65 kilometara (ukupna visinska razlika 1730 m), B dugoj 47 kilometara (ukupna visinska razlika 1270 m) te stazi C dužine 32 kilometra (ukupna visinska razlika 565 m).

Natjecatelji uz policijsku pratnju kreću s glavnoga crikveničkoga trga prema Grižanama, najprije za stazu A u 10:30 h, potom B u 10:45 h te naposljetku C u 11 sati. Staza A kod kod Gradske sportske dvorane vodi desno, nastavlja preko mjesta Saftići lijevo prema predjelu Peski, Tić i Kalac, gdje se od 26. do 31. kilometra nalazi poprilično zahtjevan teren. Nakon spusta vozači A staze dolaze ponovno na predio Peski gdje nastavljaju dalje trasom staze B prema Pašlinu i Lukovu, nakon čega slijedi spust prema Grižanama i Kotoru s ciljem na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Budući da maraton ima vremensko ograničenje, svaki natjecatelj koji na posljednju kontrolnu točku stigne nakon 5:00 sati od početka maratona, bit će isključen. Staza B nakon izlaza iz Crikvenice slijedi stazu A – uspon na Kotor preko Saftića, gdje počinje uspon prema Peskima, Pališinu, Lukovu te se istim putem kao i staza A vraća prema Crikvenici. Staza C je namijenjena prvenstveno rekreativcima i najmlađoj natjecateljskoj kategoriji, mlađim Juniorima (bivša kategorija Kadet) te nije prezahtjevna.

Svi natjecatelji koji nemaju godišnju licencu, a žele se natjecati u kategorijama Sport, Veterani ili Rekreativci i Rekreativke 1 i 2, moraju izraditi jednodnevne licence.

Program 7. XC maraton Crikvenica „Husqvarna XCM Kup Hrvatske 2019.“:

– 8:30 – 10:00 h – preuzimanje startnih brojeva

-10:30 h – start utrke (A staza)

-10:45 h – start utrke (B staza)

-11:00 h – start utrke (C staza)

Pred nama je, dakle, dinamičan sportsko-rekreativni vikend. U subotu plivamo, a već u nedjelju putujemo na dvama kotačima prekrasnom zeleno-plavom crikveničko-vinodolskom rivijerom.

Navijajte s nama za svoje favorite i uživajte 1. rujna na 7. Međunarodnom biciklističkom maratonu u Crikvenici!

Organizator: Biciklistički klub „Crikvenica“

Suorganizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Generalni pokrovitelji:  Turistička zajednica Grada Crikvenice, Grad Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o., „Adria Casino“ d.o.o., „Tunar Beach Bar & Bistro“, „Auto Marketing“ d.o.o., „Hoteli Njivice“ d.o.o., „El bike“ Crikvenica, „On-off“ d.o.o.

Kontakt osoba:

Dragan Sladonja, predsjednik Biciklističkoga kluba „Crikvenica“

e-mail: biciklisticki.klub.crikvenica@gmail.com

Mobitel:  091 497 7295

 

Mail