TRADICIONALNE LJEPOTICE NA REGATI U CRIKVENICI Jedrenje i veslanje na starim tradicijskim brodicama u subotu, 24. kolovoza

Htjeli biste vidjeti i doživjeti nešto novo, i to uživo, a ne putem raznih ekrana? Nešto što nemate priliku iskusiti baš svaki dan, istovremeno poučno i zabavno? Imate priliku, i to već ove subote, 24. kolovoza. Toga će se dana, naime, u centru Crikvenice u poslijepodnevnim satima održavati „Smotra i regata drvenih barak“. Nakon što su drvene morske ljepotice u lipnju oduševile posjetitelje Selca, red je došao i na Crikvenicu.

Ovo je sportsko-rekreativno i zabavno događanje dio bogatog programa ovogodišnjega Ribarskoga tjedna. Pokazuje nam, prije svega, koliko je snažna ljubav prema životu na moru i u suglasju s morem te koliko je važno poštovati tradiciju, poučavati mlađe naraštaje i očuvati prekrasne drvene brodice.

Njegova je vrijednost neprocjenjiva, o čemu svjedoči i činjenica da je, kao i cjelokupna manifestacija Ribarski tjedan, od 2019. dio projekta „Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine” ili skraćeno „ARCA ADRIATICA“. Projekt je dio programa INTERREG Italija- Hrvatska, a osnovni su mu ciljevi zajednička zaštita, promocija i turistička valorizacija bogate jadranske pomorske baštine, kao i njegovim prethodnicima – EU projektima „Mala barka“ i „Mala barka 2“.

Osim iz crikveničkoga kraja, na smotri i regati će biti i sudionici iz Mošćeničke Drage i Lovrana, a posjetitelji će uživati promatrajući stare primorske drvene brodice kao što su guc, gajeta, pasara, gajeta, batana i druge. Plovit će se ispred crikveničke gradske luke, u 17 h na jedra, a zatim oko 18:30 kreće druga smjena i na red dolaze vesla. Jedrenje i veslanje na starim tradicijskim brodicama kakvima su nekad svakodnevno plovili naši preci uvest će nas nakratko u jedan mirniji svijet i sa sobom donijeti dašak nostalgije.

Program:

-17:00 h – početak regate drvenih baraka (nenatjecateljskog tipa)

-18:30 h – veslanje na drvenim barkama (nenatjecateljskog tipa)

Provedite s nama opušteno subotnje poslijepodne, uživajte u društvu iskusnih moreplovaca i prekrasnim prizorima na morskoj pučini. Bit će to najbolji uvod u večernju zabavu i sjajan početak 53. Ribarskoga tjedna u Crikvenici. Dobro nam došli!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: Jedriličarsko društvo „Val“ Crikvenica, Jedriličarski klub – Yacht Club „Jadro“ – Selce

Pokrovitelji: Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Primorsko – goranska županija, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija – Ispostava Crikvenica, „Eko – Murvica“ d.o.o.

 

Mail