JESTE LI SPREMNI ZA FUŽINE 2 SEA 2019. – MTB MARATON? Kada? U subotu, 24. kolovoza

Tri, dva, jedan – kreni! Jeste li spremni? Ako ima onih koji još uvijek ne znaju da je Crikvenica grad maratona, mi ćemo vas obavijestiti. Naime, Crikveničani su ponosni na svoja tri maratona – najpoznatiji i najstariji na Jadranu „Plivački maraton Šilo – Crikvenica“, vrlo zahtjevan biciklistički maraton „XCM Crikvenica“ te trkački „Adria Advent Maraton“. No, ljubitelji biciklizma imaju se radovati još jednoj poslastici, a to je MTB maraton „Fužine 2 Sea 2019.“, koji spaja zeleno i plavo područje Kvarnera.

Fužine 2 Sea 2019. četvrto su izdanje utrke koja je već prve godine svoga održavanja bila proglašena kraljicom Adria Bike Seriesa. Spust od Gorskog kotara do obale mora u Crikvenici i potom uspon nazad iziskuje velike napore, ali pruža još i veći osjećaj zadovoljstva. Već su se prvi natjecatelji koji su prošli ciljnom ravninom – znojni, prljavi i zadihani – složili da je Fužine 2 Sea utrka epskih razmjera, pravi praznik brdskog biciklizma.

Fužine se na taj vikend pretvore u festival zabave na dva kotača. Obitelji, klubovi, grupice starih prijatelja i ostali posjetitelji još se dan prije razmile po kućicama rasutima dražesnim fužinskim krajem, gdje se u punim apartmanima nerijetko traži i koje mjesto više. Na vrhuncu dugog, vrućeg ljeta, večer na gorskih petnaestak stupnjeva upravo je ono što čovjeku treba- osvježenje. Start utrke je u subotu u 10 sati. Kreće se oko jezera Bajer, nakon čega slijedi spust prema moru. S 800 metara nadmorske visine sve do nule i nazad. Dok se natjecatelji spuštaju, temperatura raste. Pri tome se otvara pogled na Kvarner i njegove otoke – Krk, Cres, Rab, Lošinj. Dolazak u Crikvenicu, tako blizu osvježenja samo je dodatni poticaj da se odvali još jedna etapa, uspon prema Fužinama. U Crikvenicu će prvi natjecatelji doći oko podneva, a ruta kojom prolaze je od Kotora, kroz Podbadanj te šetnicom uz potok Dubračina do nogometnog igrališta gdje se okreću te voze nazad stazom do utvrde Badanj i dalje cestom prema Fužinama.

Tri su staze – Easy, Classic i Epic. Natjecatelji se na licu mjesta, dok voze, odlučuju o tome koju će svladati. Broj startnina je ograničen, požuri po svoju i zauzmi mjesto u startnoj ravnini.
Informacije: Utrka se odvija u subotu, 24.8.2019. Start je u Fužinama, gdje u petak 23.8.2019. od 18:00 do 22:00 i u subotu, na dan utrke od 7:00 do 9:00 traju registracije. Natjecatelji su podijeljeni u 5 kategorija: Muškarci (od 18 do 39 godina), Muškarci Masters (od 40 do 49 godina), Muškarci Grand Masters (preko 50 godina), Žene (starije od 18), te e-bike kategorija (na classic stazi).

Staze:

Easy – dužina: 30 km / ukupni uspon: 500 metara

Classic – dužina: 51 km / ukupni uspon 1.060 metara

Epic – dužina: 72 km / ukupni uspon 1.880 metara

Kontakt osoba:

Jakov Anić

office@adriabike.hr

www.adriabike.hr

Mail