53. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI OD 24. DO 31. KOLOVOZA Tradicija u zabavnom ruhu

Prošlo je već više od pola stoljeća otkako je jedna manifestacija osvojila brojna srca. Iako njezino održavanje znači i da se dugo, toplo ljeto polako bliži kraju, mnogi je s radošću iščekuju i vjerno joj se vraćaju, iz godine u godinu.

Ribarski je tjedan jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici, a ove će se godine održavati od 24. do 31. kolovoza, i to 53. put zaredom. Bit će to tjedan dana posvećenih vrijednoj ribarskoj tradiciji, a vrijeme će začas proletjeti uz brojna zabavna, kulturna, sportsko-rekreativna i gastronomska događanja za djecu i odrasle.

Svečano otvaranje ovogodišnjega Ribarskoga tjedna zakazano je za subotu, 24. kolovoza u 20 h, no program počinje već ujutro, i to dječjom likovnom radionicom u 10 sati u centru Crikvenice. U 17 će sati početi priča o bogatoj pomorskoj tradiciji, najprije uz smotru i regatu drvenih baraka, a od 18:30 h kreće i dinamičniji dio – veslanje na tradicijskim barkama. Bez sumnje, crikvenička će gradska luka i akvatorij postati najljepša razglednica, u kojoj će jednako uživati sudionici i posjetitelji. Gastronomski će dio otvoriti ukusne dagnje u 18 sati, s time da će opojni mirisi i vesela atmosfera biti najbolja navigacija koja će vas odvesti do lokacije održavanja. Već će šestu godinu zaredom u 20 h iz crikveničke luke krenuti i Karavana „Ribarski tjedan“, odnosno besplatna panoramska vožnja brodovima, kojom će crikvenički brodari počastiti posjetitelje. Prvu će večer Ribarskoga tjedna svojim nastupom uljepšati Joso Butorac, Klapa „Vinčace“ i glazbeni sastav „Trend“.

Ljubitelje morskih mirisa i okusa razveselit će svakodnevne tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati dagnje, tuna, brancin, plava riba, orada i lignje. Zabavno će biti i 26. kolovoza na „Ribarskome gastro showu“ pod vodstvom kuhara Dragana Viskovića. Kao i svake godine, gosti će posebno uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima organiziranima samo za njih: „Ribarenju s gostima“, u sklopu kojega ih domaći ribari već pune 53 godine uče svojim vještinama te na uvijek uzbudljivom „Jedrenju s gostima“. Edukativni će dio programa zaokružiti zanimljivo predavanje o pomorskoj baštini, koje će se održati u srijedu, 28. kolovoza u 19:30 na prigodnoj lokaciji – u „Kućici od ribari“ u Jadranovu. Bez sumnje, čeka nas dinamičan tjedan na kopnu i moru, iz kojega smo izdvojili samo dio događanja.

Ribarski tjedan je 2017. postao dio projekta “Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana”, sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. Od 2019. je Ribarski tjedan i sastavnica projekta „Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine” ili skraćeno „ARCA ADRIATICA“, koji je dio programa INTERREG Italija- Hrvatska. Budući da se nastavlja raditi na zajedničkoj zaštiti, promociji i turističkoj valorizaciji bogate jadranske pomorske baštine, ovaj je projekt svojevrstan nastavak realiziranih EU projekata „Mala barka“ i „Mala barka 2“.

Uživajte s nama od 24. do 31. kolovoza na tradicionalnom Ribarskom tjednu u Crikvenici! Čekamo vas u naboljem mogućem društvu dviju dama – tradicije i zabave.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., Jarun ideja d.o.o.,  JD „Val“ Crikvenica, JC „Jadro“ Selce, PŠRD „Arbun“ Crikvenica, ŠRD „Oslić“ Selce, ŠRD „Lovrata“ Dramalj, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Vaterpolo klub „Crikvenica“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“ Crikvenica, Muzej grada Crikvenice

Pokrovitelji: Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko – Murvica“ d.o.o., „Hyper Dizajn d.o.o.“

Mail