SVE DO 30. RUJNA Hrvatska turistička zajednica promovira zdravstveni turizam na 11 tržišta!

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je marketinšku kampanju za promociju zdravstvenog turizma na 11 ključnih emitivnih tržišta među kojima su: Njemačka, Slovenija, Austrija, Velika Britanija, Francuska, Italija, Nizozemska, Rusija, Švedska, Norveška i Danska. Kampanja će se provoditi sve do 30. rujna kroz aktivnosti online oglašavanja i digitalnog ambijentalnog oglašavanja.

„Osim na stranim tržištima, aktivnosti u sklopu ove kampanje provodit ćemo i prema turistima koji se već nalaze u Hrvatskoj, a prilikom provođenja kampanje koristit ćemo postavke geolokacije. Na taj način naše poruke upućujemo na točno određena područja i na odabrane ciljne skupine naših gostiju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako istraživanja pokazuju da usluge zdravstvenog turizma u Hrvatskoj do sada najviše koriste gosti iz Austrije, Slovenije, Italije i Njemačke.

Ponuda zdravstvenog turizma sagledava se kroz tri segmenta, odnosno kroz ponudu wellness, lječilišnog i medicinskog turizma. Procjene govore da je riječ o proizvodu za kojima potražnja na godišnjoj razini raste po stopi od 15 do 20 posto te da su korisnici ovih usluga dobri potrošači veće kupovne moći, što potvrđuju i podaci istraživanja TOMAS zdravstveni turizam 2018., kojim je ustanovljeno kako višednevni posjetitelji Hrvatske u wellness segmentu dnevno u prosjeku troše 149 eura, dok u medicinskom potrošnja doseže čak 292 eura na dan. Aktualna kampanja zdravstvenog turizma usmjerena je na tržišta identificirana i prepoznata kao perspektivna s pozicije kompatibilnosti obilježja potražnje i hrvatske ponude u segmentu zdravstvenog turizma.

Inače, Hrvatska turistička zajednica fokusirano provodi aktivnosti s ciljem promocije zdravstvenog turizma i daljnjeg širenja ponude te postizanja adekvatne razine standarda kvalitete. Također, s ciljem razvoja i promocije zdravstvenog turizma, kao brzorastućeg proizvoda, osobito značajnog za stvaranje motiva dolaska u pred i posezoni, Hrvatska turistička zajednica sudjeluje i u organizaciji stručnih i specijaliziranih događanja u zemlji i inozemstvu na temu zdravstvenog turizma.

Mail