PRIČA O TRADICIJI NA (SR)ETNOM SELCU kreće od 12. i 13. srpnja!

Nekoliko nas dana dijeli od početka jedne posebne i lijepe priče o tradiciji na Rivijeri Crikvenici. Priča je to koja povezuje narodne običaje, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i gastronomiju sa zabavom za sve generacije.

Naslov joj je (Sr)etno Selce (i to 8. dio), a kreće 12. i 13. srpnja. Kao i prethodnih godina, ovaj će se etno festival održavati na nekoliko lokacija u centru Selca: Polača, riva, trg i Harmica. (Sr)etno će Selce posjetitelje nakratko odvesti na putovanje u kojemu se skladno isprepliće kulturno-povijesna baština i suvremeno doba, prikazat će razdoblje u kojemu je ritam svakidašnjice bio nešto sporiji od današnjega. Sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda uzduž promenade, priprema i degustacija ukusnih tradicionalnih jela na Harmici, pranje robe na starinski način na „perilu“, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini te pletenje ribarske mreže samo su dio doživljaja koji vas očekuju dok budete uživali u šetnji Selcem.

Među najzanimljivijim je događanjima svakako tradicionalna mlaća slame i selačko kolo, vrijedni običaji koji se s ponosom čuvaju i prenose s generacije na generaciju već čitavi niz desetljeća, a inače se održavaju zimi u vrijeme karnevala. U sklopu (Sr)etnog Selca će biti prikazani u subotu, 13. srpnja s početkom u 21 h na trgu.

Oba dana program počinje u 20 h, a uz prethodno navedeno, obuhvaća i primorske i ostale razne pjesme i plesove, nastupe glazbenih sastava i grupa, klapa, kulturno-umjetničkih i folklornih društava. Sudjelovat će sljedeći izvođači: Zbor KUD-a „Neven“, Klapa „Kamik“, Neven Barac, Joso Butorac i „Trio Vivak“, KUD „Ive Jelenović“ i KUD „Sveti Juraj“, Klapa „Kastav“, plesna skupina ERD iz Mađarske, glazbeni sastavi „Trio Crikvenica“ i „Klamaruša“.

U petak će u 21 h sa selačke rive otploviti mala barka, rezultat petodnevnoga rada marljivih ruku – djece polaznika kreativne radionice „StolArt – Mala škola brodogradnje“.

U subotu, 13. srpnja, će u 20:30 mjesto obići povorka sudionika u programu, koji će biti odjeveni u narodnim nošnjama.

Bogatstvo tradicije, obilje zabave u ugodnom i opuštenom ambijentu uz more, smijeh na svakom koraku i sjajan program –  ukratko, sretan vikend uz 8. (Sr)etno Selce!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Eko Murvica d.o.o.

Mail