CRIKVENICA Povratak u sedamdesete uz kanat & štorije – drugo izdanje festivala ‘Na palade’

Ponekad biste najradije da se možete vratiti u neka prošla vremena ili osjetiti kako su se zabavljali vaši roditelji, djedovi i bake.

E, pa Crikvenica će vam uskoro omogućiti baš to!

Uskoro se spremite i ukrcajte se s nama u jedan poseban vremeplov, čije su odredište sedamdesete godine 20. stoljeća. Kreće se u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 h s Trga Stjepana Radića u Crikvenici, a naziv naše zajedničke avanture je festival ‘Na palade’ s podnaslovom ‘Kanat i štorije 70-ih’.

Ovaj je glazbeni festival premijerno održan u lipnju prošle godine u sklopu programa obilježavanja vrijedne obljetnice – 130 godina turizma u Crikvenici. Centar grada će i u vrijeme održavanja ovogodišnjega festivala postati velika plesna terasa, a večer će biti začinjena nostalgijom, dobrom zabavom, pjesmom i plesom.

Vratit ćemo se u sedamdesete godine, kroz koje će nas pjesmom voditi Damir Kedžo, Saša Lozar, Joso Butorac, Mario Battifiaca, Duško Jeličić Dule, Martina Majerle, Melanija Purić, Katja Budimčić, Neven Barac i Xfinity band.

Uživat ćemo u brojnim poznatim i svevremenskim glazbenim hitovima iz sedamdesetih godina, kao što su ‘Sunny’ (Boney M, 1976.), ‘Waterloo’ (ABBA, 1974.), ‘You’re the first, the last, my everything’ (Barry White, 1974.) ili domaći ‘Ostala si uvijek ista’ (Mišo Kovač, 1975.), ‘Nebuloza’ (Toni Kljaković, 1975.) itd.

Osim pjesama, zabavljat ćemo se uz štorije, odnosno nekoliko kratkih izvadaka iz poezije ili proze na temu 70-ih u Crikvenici, čiji su autori Mladen Barac, Slavica Car Frišova i Đurđica Ivančić Dusper, a interpretirat će ih Neven Barac.

Umjetnički ravnatelj i realizator festivala je glazbeni producent, aranžer, klavijaturist, glazbenik i autor mnogih glazbenih uspješnica Robert Grubišić, a za ugodnu i opuštenu atmosferu bit će zadužen voditeljski dvojac Belma Džomba i Mario Lipovšek Battifiaca. Najbolji početak tjedna je definitivno u Crikvenici. Dođite 24. lipnja navečer na crikveničku paladu i zabavite se uz istoimeni festival!

P.s. Pripremite se na poprilične nuspojave – boljet će vas noge od plesa i vilica od smijeha.

Organizator festivala ‘Na palade’ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i „Eko-Murvica“ d.o.o.

Mail