NA JEDRA I NA VESLA Dvije ‘Regate drvenih barak’ u Selcu

Vikend je idealno vrijeme za privremeno odlaganje svakidašnjice na stranu. I bez obzira na mjesto na kojem se nalazite i način na koji provodite dragocjene slobodne sate, najvažnije je biti u društvu najmilijih.

Ova će subota, 22. lipnja, biti posebna za jedno malo primorsko mjesto. Pripremaju se vesla, dižu se jedra, i to ne bilo kakva, jer toga će se dana u Selcu već petu godinu zaredom održavati ‘Regata drvenih barak’.

To je uistinu posebno sportsko-rekreativno i zabavno događanje nastalo kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica.

Regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine, koji provodi Jedriličarski klub ‘Jadro’ iz Selca. Posebnost ovogodišnjega maloga jubileja je što će se, uz već tradicionalnu regatu na jedra, održati i regata na vesla.

Odgovor je to na zanimanje vlasnika čije barke nisu predviđene za jedrenje, ali žele podržati inicijativu i sudjelovati u manifestaciji. Pravo sudjelovanja imaju tradicijske drvene barke svih tipova, kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i druge te ostale barke na jedra i vesla koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Barke će biti razvrstane prema tipu i veličini u više kategorija.

Osim natjecanja na moru, koje će sudionicima donijeti mnogo uzbuđenja i zabave te stvoriti prekrasan prizor za posjetitelje, novost je i veselo natjecanje na kopnu, i to u tradicionalnoj vještini potezanja konopa. Nakon regate će tradicionalne barke biti izložene na rivi u Selcu.

Program:

10:00 – prijave, spuštanje i armanje barak
11:00 – marenda u konobi „Riva“
12:00 – sastanak timunjeri
13:00 – start regate na jedra
16:00 – start regate na vesla
17:00 – natjecanje u potezanju konopa i proglašenje pobjednika regate

Opušteno ozračje, drvene morske ljepotice koje će vas oboriti s nogu i zabava u ugodnom društvu. Čekamo vas na ‘Regati drvenih barak’ 22. lipnja u Selcu!

Mail