LJETNE BAKANALIJE U VODICAMA U petak 21. lipnja od 20 sati održava se povijesno uprizorenje života kakav je bio na ovim prostorima prije više od dva tisućljeća

Mali uvod u nekadašnji život ovog lokaliteta dat će arheolog Toni Brajković, viši kustos antičke zbirke šibenskog muzeja, nakon čega oni koji žele mogu krenuti i u iscrpniji stručni obilazak samog liburnsko-rimskog naselja na tjemenu brda. Također, svi posjetitelji moći će sudjelovati u radionici izrade vjenčića i narukvica inspiriranih antikom.

Za originalan ugođaj pobrinut će se i Nina Kraljić, dobitnica Porina i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2016. Njen jedinstveni vokalni i glazbeni izričaj u kombinaciji s mističnošću ambijenta Rimske cisterne u vodičkom polju garancija su za poseban događaj koji se ne propušta.

U drugom dijelu programa posjetitelje očekuje spektakularan nastup Lunctus Tribus – krotitelja pokreta, vatre i ritma, a sve će biti začinjeno dobrom rimskom gozbom od delicija spremljenih po originalnoj starorimskoj recepturi.

Cijena ulaznice:    30  kn   (uključuje konzumaciju jela i pića)

Organizatori:         Pučko otvoreno učilište Vodice i Turistička zajednica grada Vodica

Organiziran je besplatan prijevoz od 19:15 sati s autobusnog kolodvora u Vodicama (kružne vožnje, sve do kraja programa).

Dođite i budite dio posebne atmosfere iz prošlosti!

 

 

Mail