CRIKVENICA Započinje šahovska ‘avantura’

Poznato je da Rivijera Crikvenica kroz godinu okuplja veliki broj sportaša zahvaljujući brojnim sportskim manifestacijama zbog kojih ovu destinaciju krase titule Grad sporta i maratona.

Osim trkačkih, plivačkih i biciklističkih maratona te veliki broj nogometnih, rukometnih, stolnoteniskih, jedriličarskih i drugih sportskih turnira tu je i jedan vrlo poseban, pomalo jedinstveni događaj – turnir u šahu.

Ljubitelji ovoga sporta imat će priliku upoznati neke od najboljih šahista svijeta i to upravo u Crikvenici gdje će se u sklopu Croatian Grand Chess Toura na šahovskoj plaži 2. srpnja 2019. godine održati šahovski turnir pod ‘budnim okom’ Garrya Kasparova, ali i simultanka koja je zakazana idućeg dana, odnosno 3. srpnja 2019. godine u ‘dnevnom boravku’ ovog grada – Preradovićevoj ulici.

Međutim, priča započinje nekoliko dana ranije, točnije od 26. lipnja do 8. srpnja 2019. godine kada će se u Zagrebu održati jedan od najjačih turnira u povijesti šaha – Croatia Grand Chess Tour. Svečano otvaranje turnira predviđeno je u utorak 25. lipnja 2019. godine u 17:30 sati u Muzeju Mimara, a isti možete pratiti i uživo na prvom programu HRT-a.

Turniru će prisustvovati 12 vrhunskih majstora šaha, a pobjednika očekuje bogata novčana nagrada. Popratna manifestacija Croatian Grand Chess Toura je turnir osnovnoškolaca ‘Šah uz školu’ koji će se održati 25. lipnja 2019. godine u 16:30 sati pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.

Turnir se igra na otvorenom prostoru ispred Muzeja Mimara, a u slučaju lošeg vremena u OŠ Izidora Kršnjavoga (u sklopu je Muzeja Mimara). Svaki sudionik na poklon će dobiti šahovske figure i tablu s potpisom jednog od sudionika Croatian Grand Chess Toura uz zajedničko fotografiranje. Do danas je prijavljeno gotovo 100 djece, a očekuje se još toliko.

Prijave su još u tijeku i traju do 24. lipnja 2019. godine, no požurite! Zbog specifičnosti prostora, broj sudionika je ograničen na 200. Sudionici trebaju donijeti šahovsku garnituru, a škole garnitura upola manje od broja svojih sudionika. Svaka škola treba osigurati i jedan šahovski sat.

Ukoliko niste u mogućnosti donijeti navedenu opremu, dovoljno je kontaktirati na mail: rohada@rohada.eu

Prijave na email: sahklube4@gmail.com (do 24.06. do 22:00)

Mail