9. Fešta od črešanj na crikveničkoj rivijeri održat će se 15. i 16. lipnja

Obožavate trešnje, no niste baš vješti u penjanju na stablo, a tržnica je predaleko? Ne brinite, na crikveničkoj su se rivijeri pobrinuli da i ove godine pripreme događanje u kojemu glavnu ulogu ima upravo to slatko i ukusno voće. Deveta po redu Fešta od črešanj održat će se 15. i 16. lipnja pa su uskoro pred nama dani ispunjeni svježim trešnjama, ukusnim slasticama i jelima te zabavom za djecu i odrasle.

Glavnina zbivanja odvijat će se u centru Crikvenice, a sve kreće u subotu, 15. lipnja u 9 sati. Posjetitelji će moći kupiti domaće trešnje i autohtone suvenire, zapjevati i zaplesati uz glazbene sastave „Klamaruša“ i „Nebuloza“ i uživati u nastupima najmlađih Crikveničana, vještih mažoretkinja i vesele plesne skupine KUD-a „Vatroslav Lisinski“.

 Naravno, tu ovoj slatkoj priči nije kraj, jer će posebna ponuda jela i slastica od trešanja u ugostiteljskim objektima trajati od 15. pa sve do 21. lipnja. Konoba „Trabakul“, restoran „Bodulka“ i Hotel „Crikvenica“ u Crikvenici te konoba „Kantunić“, konoba „Ulika“ i Hotel „Marina“ u Selcu pripremili su posebne menije u tri slijeda. Bit će tu sjajnih pa i nesvakidašnjih i zaista maštovitih jela inspiriranih trešnjama, poput medaljona s trešnjama i kroketima, piletine s trešnjama, salate s trešnjama i bademima, bifteka u umaku od trešanja s pireom od cvjetače, punjene puretine s feta sirom i trešnjama uz rižu s kurkumom i tikvicama ili dimljenog lososa na rukoli i mariniranim trešnjama. Posebnu će ponudu slastica od trešanja imati Beach bar „Figa“ i „Val“ food & drinks.

Program 9. Fešte od črešanj:

subota, 15. lipnja, Crikvenica    Trg Stjepana Radića

9:00 – 19:00 h  –  Prodajna izložba trešanja i suvenira

10:00 h – Nastup djece iz Dječjeg vrtića „Radost“, crikveničkih mažoretkinja i plesne skupine KUD-a „Vatroslav Lisinski“

– Dječji kutak – animacija za najmlađe

– Zabavni program uz glazbeni sastav „Klamaruša“

10:30 h – Predstava za djecu „Duble buble cinci linci nova priča za vas klinci“

11:00 h  – Zabavni program uz glazbeni sastav „Klamaruša“

20:00 h  – Defile mažoretkinja

nedjelja, 16. lipnja, Crikvenica    Trg Stjepana Radića

9:00 – 19:00 h  –  Prodajna izložba trešanja i suvenira

10:00 h  –  Zabavni program uz sastav „Nebuloza“

Osvježite se slatkim domaćim trešnjama, uživajte u zabavnom programu i opuštenim sunčanim danima na crikveničkoj rivijeri!

Organizator 9. Fešte od črešanj je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i „Eko Murvica“ d. o. o. Sudionici u programu su Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Dječji vrtić „Radost“, KUD „Vatroslav Lisinski“, Mažoretkinje Grada Crikvenice i Udruga „Sport & Fun“.

 

Mail