NAJBOLJE EUROPSKE MAŽORETKINJE Više od 850 mažoretkinja na europskome prvenstvu u Crikvenici

Ljubitelji plesa i glazbe uživat će u Crikvenici već od sredine ovoga tjedna pa sve do kraja vikenda. Naime, i ove će godine Crikvenica ugostiti najbolje europske mažoretkinje, koje će od 12. do 16. lipnja sudjelovati na 14. Europskome prvenstvu mažoret timova u Gradskoj sportskoj dvorani.

Na ovo se zanimljivo prvenstvo kvalificiralo i prijavilo 80 timova s oko 850 mažoretkinja iz ukupno 6 zemalja: Češke, Slovačke, Bjelorusije, Bugarske, Poljske i Hrvatske. Među 12 timova iz Hrvatske (od čega 10 članova Hrvatske udruge mažoret timova) svoje su mjesto našle i sjajne crikveničke mažoretkinje, koje će, osim natjecateljske, imati i ulogu domaćina i pobrinuti se da se njihove kolegice iz ostalih zemalja i dijelova Hrvatske osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Vidjet ćemo mažoretkinje triju različitih dobnih razreda – kadetkinje, juniorke i seniorke, koje će nastupati u kategorijama solo, solo s 2 štapa, duo-trio, mini i velike formacije, baton flag, mix i show te vješto baratati rekvizitima (štap, pom-pom, zastave).

Svečano otvorenje natjecanja je u srijedu, 12. lipnja u 9 h u Gradskoj sportskoj dvorani, a zatvaranje i proglašenje najboljih u nedjelju, 16. lipnja u poslijepodnevnim satima. Neće ostati zakinuti ni posjetitelji koji će se opuštati u večernjoj šetnji centrom grada u subotu, 15. lipnja.

Toga će se dana oko 20 h održati defile gradom i gala koncert mažoretkinja, koje će krenuti od ulaza u crikveničku gradsku plažu prema Trgu Stjepana Radića.

Više od 850 vještih, gracioznih i veselih mažoretkinja iz 6 zemalja, atraktivni i dinamični nastupi, ples, glazba i zabava. Sve vas to čeka od 12. do 16. lipnja na 14. Europskome pvenstvu mažoret timova u Crikvenici!

Mail