VELI LOŠINJ International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj 10. – 12.5.2019.

Od 10. do 12. svibnja 2019. u Velom Lošinju održat će se biciklistički spust „International Dhi UCI Class 1 Race – Downhill Lošinj“ za najhrabrije!

Nakon prošlogodišnjeg spektakla, ekstremnog svjetskog biciklističkog natjecanja „Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj“ (19. – 22. travnja 2018.)  koje je pratilo više od 5 tisuća posjetitelja te više od 5 milijuna popratilo putem brojnih medijskih platformi, ove nas godine očekuje Internacionalna utrka kao najava za Svjetsku utrku 9. i 10. svibnja 2020. godine. Iako na istoj trasi koja je inače predviđena za utrke u Svjetskom kupu, ove se godine očekuje lakša te kraća staza, prilagođena širem krugu natjecatelja (seniori, juniori i veterani). U petak (10. svibnja) slijedi pregled staze i neslužbeni trening, a u subotu i nedjelju (11. i 12. svibnja) adrenalin i službena utrka.

U organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba Trbovlje i ove se godine očekuju brojni gledatelji, mediji i natjecatelji iz cijelog svijeta. Prošlogodišnji Svjetski kup na Lošinju biciklistička je utrka najvišeg ranga održana u Hrvatskoj, a Lošinj, Kvarner i Hrvatska time su se pozicionirali na svjetsku kartu brdskog biciklizma.

Sponzori utrke su Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas, Turistička zajednica Kvarnera i službeni partner događanja- Hrvatska Turistička zajednica!

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust ‘Downhill’ nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista. Prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine, na ideju organizatora MTB Trbovlje, a u organizaciju se zatim uključio AK Lošinj. Nakon godina ljetovanja na Lošinju te vožnje lošinjskim stazama, ideja je logički nastupila. Ostalo je, kako kažu, povijest.

Pratite vratolomije hrabrih biciklista i budite uz stazu čiji start je na brdu Sv. Ivan, a cilj na obali u Velom Lošinju!

 

Mail