VUKOVAR POKAZAO ZAJEDNIŠTVO 2. Festival ‘Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ’ ujedinio Hrvatsku

Vukovarske ulice i trgovi koji su ovih dana prepuni ljudi, posebno privlače i večernji koncerti velikih zvijezda.

Vukovar je od 3. svibnja sav u znaku drugog po redu Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija ‘Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ’. ‘Prezentacija kulturne baštine, eno-gastro ponude Lijepe naše, dječji programi i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija, ulična kazališta, razni performeri i koncerti uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj na ovom uistinu jedinstvenom Festivalu koji je ponovno ujedinio cijelu Hrvatsku’, istaknuo je Aleksandar Kovačević, renomirani zadarski producent i glavni producent Festivala ‘Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ’.

Na Trgu Republike Hrvatske, u petak, 3. svibnja svečano je otvoren 2. Festival ‘SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ’, a bogat program s prezentacijom nematerijalne kulturne baštine Hrvatske traje još do nedjelje, 5. svibnja.

Festival ove godine ima i međunarodni karakter, pa su mu se pridružili i sudionici-gosti iz susjednih država, a Vukovarske ulice i trgovi koji su ovih dana prepuni ljudi, posebno privlače i večernji koncerti velikih zvijezda među kojima se na sam dan otvorenja za užarenu koncertnu atmosferu pobrinulo Prljavo kazalište, a ništa manje atrakcije su i koncerti Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Miroslava Škore, Jure Stublića i grupe Film, Jurice Pađena i Aerodroma, skupine Kries i drugih zvučnih imena.

Vukovarci na koncertima

Svečanosti otvorenja nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Gabrijela Žalac te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić kao i brojni drugi ministri te saborski zastupnici, ali i drugi uglednici poput Ćire Blaževića.

‘Vukovar simbolizira zajedništvo i ovo je doista pravo mjesto i pravo vrijeme da to zajedništvo prezentiramo u svoj punini bogatstva i kulture nematerijalne baštine koju nastojamo sačuvati i svijetu prikazati upravo u ovom gradu. Od srca zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog događaja kao i svim sudionicima. Rezultati dolaze kroz marljiv rad i zajedništvo i siguran sam da će u godinama pred nama ovaj festival i dalje rasti’, poručio je iz Vukovara gradonačelnik Ivan Penava.

U aktivnostima i programu Festivala sudjeluju i počasni ambasadori festivala – nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Daliću čija je promocija knjige ‘Rusija naših snova’ održana u sklopu otvorenja Festivala. Festival se održava u organizaciji Grada Vukovara, u produkciji agencije Organizatori bez granica, uz podršku Vukovarskog piva, Hrvatske Lutrije, HDS-ZAMP-a i brojnih volontera.
O velikome značaju Festivala svjedoče i brojna pokroviteljstva Festivala i važni pokrovitelji među kojima su Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada RH, Predsjednik Hrvatskoga sabora, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatska zajednica županija, Hrvatski sabor kulture, Hrvatski svjetski kongres i Đakovačko-osječka nadbiskupija.
 
Sve datalje pratite na: https://svizajedno.eu/
Mail