LOŠINJ POSTAJE OAZA ZA BICIKLISTE Švicarci prezentirali Master plan

Foto: TZ Lošinj

Prezentiran završni koncept Master plana bike turizma otoka Lošinja.

S ciljem razvijanja cikloturizma te stvaranja ‘Bike friendly’ destinacije, 26. ožujka 2019. u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju održana je završna prezentacija Master plana bike turizma otoka Lošinja!

Prezentaciju su održali predstavnici švicarske tvrtke BikePlan – Mountain bike specific planning and destination development; Adrian Greiner i Jan Oggier, nakon izvršenog trail huntinga, odnosno utvrđivanja postojećeg stanja na terenu.

Prema prethodno navedenom, Master plan bike turizma kreiran je s ciljem razvijanja cikloturizma te stvaranja ‘Bike friendly’ destinacije, a uključuje izgradnju trail centara i novih biciklističkih staza/trasa, kao i rekonstrukciju staza te signalizaciju na području kompletnog otoka Lošinja, dijelu otoka Cresa te na manjim otocima.

Ovom prilikom, u sklopu prezentacije, na Rivi lošinjskih kapetana (ispred Muzeja Apoksiomena) ‘Bike point – Radon bikes test center’ osigurao je bike corner u kojem su svi zainteresirani imali priliku isprobati razne modele električnih bicikala!

‘Biciklizam je posljednjih godina vrlo popularan u Europi i svijetu te jedan od za nas najvažnijih proizvoda s kojim možemo produžiti turističku godinu. Želja nam je da u suradnji sa svim dionicima u turizmu u narednim godinama postanemo poznata ‘bike friendly’ destinacija na Mediteranu prema viziji završnog koncepta Master plana bike turizma. Osim ulaganja u staze radit ćemo na unaprjeđivanju svih ostalih usluga vezanih za bike turizam, od smještaja, gastronomije, transporta, prirodnih doživljaja, biciklističkih usluga, do jačanje lokalne scene sa što većim uključivanjem lokalnog stanovništva’, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Mail