POTICANJEM NA IZVRSNOST Implementacija Iqm Destination Vodice

Foto: TZ Vodice

TZ Grada Vodica u suradnji s IQM timom od lipnja 2018. godine provodi projekt Integralnog upravljanja kvalitetom destinacije – IQM Destination Vodice.

Shodno implementaciji projekta održane su koordinacije za svaku pojedinačnu skupinu dionika u turizmu Grada Vodica. Dana 19.03.2019. na radionicama su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, hotelijeri, restorateri i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarastava. U četvrtak 20.03.2019. godine na radionicama su bili pristutni predstavnici kampova, wellnessa, turističkih agencija, izletnika, zdravstvenog turizma.

IQM tim – direktorica Turisičke zajednice Grada Vodica, Anita Franin Pečarica, Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli autorice projekta, Pero Matić, konsultant projekta IQM Destination u segmentu hotelijerstva, predstavili su analizu dosadašnjih aktivnosti i tijek IQM Destination Vodice projekta, rezultate istraživanja provedenih u tijeku 2018. i 2019. godine, te aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Predstavljena je i nova IQM Destination Vodice programska brošura Doživi Vodice koja je obuhvatila 42 programa, a odgovara na pitanja što raditi u Vodicama tijekom godine – posebno i izvansezonskom razdoblju.

Predstavljeni su i standardi projekta koji se odnose na hotele, kampove, privatni smještaj, wellnesse, suvenirnice, OPG-e, ugostiteljske objekte, turističke agencije, izletnici i sl. Naglasak u projektu IQM Destination Vodice je na implementaciji lokalnih namirnica, mjerenju kvalitete, umrežavanju i poticanju na izvrsnost.

Projekt IQM Destination Vodice podrazumijeva suradnju TZ-a, Grada, javnog i privatnog sektora, pri čemu je uključivanje svakog pojedinog sudionika u projektu te međusobna komunikacija od posebne važnosti.

Cilj IQM Destionation projekta je iskoristiti potencijal destinacije u sinergiji destinacijskih dionika, poticanje na izvrsnost, podizanje kvalitete, međusobno umrežavanje sistemom preporuka, čime utječemo na iskorak kvalitete cijele destinacije. Takvom međusobnom sinergijom želimo postići produženje sezone, podizanje vrijednosti i prihoda i na koncu zadovoljnog gosta i stanovnika grada Vodica.

Za ostvarenje ovog cilja potrebna je stalna koordinacija, edukacije, otvorena međusobna komunikacija, te mjerenje kvalitete svakog pojedinog segmenta, koji na koncu predstavlja ocjenu cijele destinacije.

U sklopu projekta TZ Grada Vodica krenula je sa 80 pokazatelja u mjerenje održivog razvoja u destinaciji.

Rezultati anketa predstavljaju nulto mjerenje i daju jasne smjernice u kojem pravcu djelovati u sljedećem razdoblju provedbe projekta.

U sljedećem razdoblju članovi IQM tima održati će posebne audite sa svim sudionicima koji su se uključili u projekt IQM Destination Vodice. Do sada više od 100 objekta u Vodicama u tijeku prve faze uključuje se u projekt. Poziv je i dalje otvoren za sve partnere koji žele pridonijeti destinacijskom uspjehu.

Mail