MARIO KRALJ, HANGAR 18 ‘Stalno trebamo kvalificirane i stručne ljude’

Foto: PR

Kako doći do njih?

U sklopu službenog posjeta Koprivnici, u četvrtak 7. ožujka, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić posjetili su i Hangar 18. Sastanku je prisustvovao i Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko-križevačke županije.

Povod njihovom posjetu Koprivnici bio je radni sastanak u Županijskoj upravi na temu povezivanja i suradnje strukovnog obrazovanja i gospodarstva. U Hangaru 18 također je održan radni sastanak na kojem ih direktor i vlasnik tvrtke Mario Kralj kroz predstavljanje uspješnog poslovanja i širokog spektra djelatnosti kojima se Hangar 18 bavi, upoznao s IT sektorom i stalnom potrebom za kvalificiranim i stručnim ljudskim resursima.

Hangar 18 kao jedna od najbrže rastućih tvrtki u IT sektoru, s nekoliko smjerova poslovanja koji su maloprodaja kroz vlastiti lanac IT trgovina pod nazivom H18 Megastore, veleprodaja, HPC vlastita računala i gaming te vlastita robna marka NOA (pametni telefoni, tableti i televizori) traži načine lakšeg pronalaska adekvatno osposobljenih stručnih kadrova.

Prisutni su u Hangaru 18 razmotrili koje su mogućnosti po pitanju kurikuluma za daljnje uključivanje učenika koji će nakon odrađene stručne prakse i nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja biti spremni za rad u IT sektoru.

Već postoji sporazum između tvrtke Hangar 18 i Obrtničke škole Koprivnica prema kojem se provodi program uključivanja učenika na stručnu praksu u kojem oni stječu nove radne i praktične vještine. Osim navedenog razgovaralo se o suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i planovima za budućnost.

Mail