PRIBLIŽAVA SE KRAJ Vladavine maškara u Crikvenici

Foto: TZG Crikvenica

Približili smo se kraju vladavine crikveničkih maškara, koje će uskoro morati vratiti ključeve Grada, kao i samu vlast.

U subotu, 2. ožujka, očekuje vas Maškarani boćarski turnir u Gornjem kraju s početkom u 10 sati, a ako mislite da se tome brzo nazire kraj, varate se. Nakon boćanja slijedi maškarani turnir u briškuli i trešeti. Stanovnici Gornjega kraja su poznati kao izvanredni domaćini, stoga nakon oba turnira slijedi maškarano druženje.

Večernji sati su rezervirani za plesni maraton i plesne cipelice u društvu Elija Bašana i ‘Škole maškaraneh tanci’ u hotelu International od 20 sati, kada će polaznici Škole imati priliku pokazati dosad naučeno plesno umijeće. Svakako se pridružite!

Nedjeljno popodne, 3. ožujka, namijenjeno je za čajanku i tombulu u restoranu hotela International od 15 sati.

Prethodne smo subote uz zvuk bubnjeva crikveničkih maškaranih grupa odabrali glavnog krivca za sva zla i nedaće – Mesopusta Neodoljivog kojemu će kobni dan biti upravo srijeda, 6. ožujka. Na Trgu Sjepana Radića u 16 sati slijedi čitanje šentence i spaljivanje mesopusta. Dođite i saznajte za što je sve kriv i u kolikoj će mjeri Neodoljivi biti neodoljiv Crikveničanima.

A što nas očekuje u ostalim mjestima naše maškarane rivijere? Uvod u selačka maškarana događanja je popodnevna mantinjada po mjestu u četvrtak, 28. veljače, od 16 sati, a u večernjim satima će vas zabavljati glazbeni sastav Point u Domu prosvjete na velikoj maškaranoj zabavi. U subotu, 2. ožujka, Selce i Selčani ne odmaraju već su domaćini Velike zabave pod maskama od 21 sat u Domu prosvjete. U nedjelju, 3. ožujka, od 11 sati kreće mantinjada po mjestu s mesopustom, od 14 sati na Matkinom finale turnira u briškuli i trešeti, a zabavno poslijepodne za naše najmlađe kreće od 15 sati.

4. ožujka, ili na ‘mesopusni ponedjeljak’ od 12 sati kreće tradicionalni posjet mladića neudanim djevojkama, a dan poslije, na ‘mesopusni utorak’ održat će se mlaća prazne slame uz selačko kolo od 16 sati. Od 21 sat nadalje nemojte propustiti doći u Dom prosvjete jer vas očekuje izvlačenje bogate tombole, dok će vas zabavljati glazbeni sastav Point.

Na Čistu srijedu, 6. ožujka, u Domu prosvjete će se odvijati čitanje šentence od 16 sati, a potom i spaljivanje mesopusta.

Na isti dan, u isto vrijeme, i Dramaljci i Jakovari će također presuditi svome mesopustu.

Posjetite najveselije foto galerije, omiljene ljubiteljima maškara, na Facebook stranici Maškare Crikvenica i www.maskare.net. Neka vam budu podsjetnik na najveselija zbivanja na Kvarneru i uvertira za one nadolazeće. Detalji o Veseloj maškaranoj škrinjici koju smo pripremili za sve vas zajedno s crikveničkim trgovcima, frizerima, kozmetičarima i ugostiteljima nalaze se na web stranici www.maskare.net .

Mail