PRIČA O USPJEHU IZ SLAVONIJE Imaju 370 zaposlenih: ‘Vodimo računa o radnicima’

Foto: PR

Mepas je vlasnik nekoliko vodećih hrvatskih kompanija.

Otkada je prije sedam godina postala članicom Mepas grupe, izgrađena je iz temelja nova tvornica čokolade u Osijeku. U Kandit je tada uloženo 180 milijuna kuna, a iz njega je prošle godine izišlo 11.000 tona proizvoda.

Samo lani investirano je novih 11 milijuna kuna, a ove će biti još dodatnih sedam.

Zanimljivo je to što tvornicu ne vodi jedna osoba. Ondje nema predsjednika uprave ili direktora, nego njome upravljaju članovi uprave, isti kao i u drugoj osječkoj tvornici ovoga širokobriješkoga vlasnika, Saponiji. Svatko od njih vrlo rijetko istupa u javnosti. Uspjehe pripisuju svima, a ne pojedincima. Važno je, kažu, da budu prepoznatljivi po svojim proizvodima, manje po direktorima.

‘U Kanditu trenutno radi 370 ljudi koji pokrivaju sva područja, od razvoja i proizvodnje do komercijalnih službi. U razdoblju kad imamo značajno veću proizvodnju potreba za djelatnicima je veća, ali do sada smo imali više upita za zapošljavanje nego što nam je potreba. Vlasnik grupacije Mepas, kao i Uprava Kandita, vode računa o uvjetima rada, što zaposlenici osjete te se ponovno javljaju na natječaj za posao u sezoni’, kaže članica uprave, Dajana Mrčela.

Mepas je vlasnik nekoliko vodećih hrvatskih kompanija

U sastavu Mepas grupe su renomirane hrvatske tvrtke iz kemijske industrije, industrije konditora i pića te opskrbe tehničkim robama, a u Bosni i Hercegovini veliki trgovački centar, hotel s pet zvjezdica, manji prodajni centar i proizvodni pogon metalnih konstrukcija.

Mepas d.o.o. je jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine. Kao ekskluzivni zastupnik, a potom i vlasnik vodećih kompanija u Hrvatskoj, Mepas je postao jedan od najznačajnijih poslovnih partnera u regiji.

Pored ekskluzivnog zastupanja velikog broja regionalno i globalno poznatih brendova i primarne distribucijske uloge na tržitu Bosne i Hercegovine, poduzeće Mepas je danas snažno povezano i sa drugim djelatnostima koje su u sastavu Mepas Grupe.

Svoj položaj na tržištu Mepas temelji na snažnim partnerskim odnosima, strateškom nastupu, fleksibilnosti, kvalitetnoj logistici i dragocjenom iskustvu. Sjedište poduzeća je u Širokom Brijegu, a poslovnice se nalaze u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli i Bihaću.

Mepas d.o.o. Hrvatska osnovan je 2011. god. kako bi se objedinilo poslovanje prodaje i logistike dviju tvrtki – Koestlin d.d. i Maraska d.d. Tvrtka je krenula sa 60 zaposlenika, a u narednim je godinama privatiziran Kandit iz Osijeka, čime je stvorena snažna i prepoznatljiva grupa s tri velike domaće tvornice pića i slastica.

Objedinjenje tvrtki omogućilo je bolju prodaju, efikasniju logistiku i kvalitetniju tehnologiju. Danas Mepas broji 146 zaposlenika raspoređenih na području cijele Hrvatske.

Mail