NI RIO, NI NICA Najljepše su Maškare Crikvenica!

Foto: TZG Crikvenica

Vikend za čistu peticu u Crikvenici je iza nas.

Nakon ‘Škole maškaraneh tanci’ koja se održava svaki petak tijekom ‘Maškara 2019.’ i nezaboravne subotnje zabave koju nam je priredila Maja Šuput, nedjelja nas je ‘počastila’ ključnim događajem ove manifestacije, a to su Dječja i Velika maškarana povorka koje su se po prvi puta mogle pratiti u prijenosu uživo na Kanalu RI.

Dječja povorka je sadržavala 15 grupa s gotovo 1.000 djece i njihove pratnje. Povorka je krenula u 11 sati, a vodio ju je meštar Bene zajedno sa svojom svitom. Uz njih je bila i Mala svita koju je već desetu godinu zaredom oformilo Društvo ‘Naša djeca’, a čiji je zadatak učiti od meštra kako njegovati običaje ovoga kraja. Svake godine Malu svitu čine učenici prvoga razreda, a ovogodišnji učenici su polaznici OŠ Zvonka Cara. Uz meštra, njegovu svitu i Malu svitu, povorku su srdačno dočekali i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, riječki meštar Toni te ovogodišnja kraljica riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak.

Velika karnevalska povorka krenula je u 14 sati i brojala je 1.200 sudionika u 34 maškarane grupe. Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske i Slovenije, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari, udruge za očuvanje narodnih običaja… Svi prisutni su dobrim raspoloženjem, smijehom i plesom tjerali tamne oblake, a doživljaj im nije mogao pokvariti ni pljusak.

Foto: TZG Crikvenica

Nakon obiju povorki, posjetitelji su bili pozvani u Gradsku sportsku dvoranu na druženje s maškaranim udrugama i zabavu uz grupu ‘Point’. Na koncu, teško se odlučiti što je izazvalo veću pozornost – brojne grupe najmlađih i najslađih sudionika ili odrasli sudionici s maštovitim kostimima.

Ipak, u jedno smo sigurni, a to je da će svi gosti i sudionici maškaranih povorki ponijeti najbolje dojmove iz Crikvenice, kao jednoga od najvećih središta maškaranih zbivanja na Kvarneru.

Idemo dalje! Pred nama je još jedan vikend pun zabave!

Foto: TZG Crikvenica

U petak, 1. veljače, uplešite u mjesec zaljubljenih uz Elija Bašana i njegovu ‘Školu maškaraneh tanci’, a u subotu, 2. veljače, očekuje vas najveseliji maškarani tulum u Gradskoj sportskoj dvorani, a zabavljat će nas Joško Čagalj – Jole.

Posjetite najveselije maškarane foto galerije na Facebook stranici Maškare Crikvenica i www.maskare.net.

Maškarana Rivijera Crikvenica vas čeka!

Organizator ‘Maškara 2019.’ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator ‘Ekskluziva’ d.o.o. Rijeka.
Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, ‘Jadran’ d.d. Crikvenica, ‘Eko-Murvica’ d.d., Županijska lučka uprava Crikvenica, ‘Adrialin’, ‘Lidl’ Hrvatska, Ožujsko pivo, ‘Pavlomir’ d.o.o., hotel ‘Marina’ Selce, hostel ‘Karlovac’, DC ‘Mihurić’ Selce, ‘Marinero Tours’, Erste bank, Novi list, Radio OK, ‘Hyper dizajn’ d.o.o.

Mail