TALIJANSKA UDRUGA PUTNIČKIH AGENCIJA Godišnji sastanak održat će u Zagrebu

Foto: Pixabay

Hrvatska turistička zajednica i TZ grada Zagreba domaćini su godišnjeg sastanka FIAVET-a, talijanske udruge putničkih agencija.

Predstavnici regionalnih ogranaka FIAVET-a, predvođeni predsjednicom udruženja Ivanom Jelinić te u pratnji talijanskih medija, boravit će u Hrvatskoj u razdoblju od 18. do 21. siječnja 2019. godine.

Radni sastanak udruženja održat će se u subotu, 19. siječnja 2019. godine, a izjave za medije predviđene su nakon sastanaka, odnosno s početkom u 12:30 sati u dvorani ‘Istanbul suite’ hotela Esplanade Zagreb (Mihanovićeva 1).

U sklopu radnog sastanaka okupljenima će prezentaciju Hrvatske i Zagreba održati Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, dok je u nastavku dana predviđen susret s predstavnicima Hrvatske turističke zajednice, TZ grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Udruge hrvatskih putničkih agencija.

U sklopu cjelokupnog programa, odnosno na dan 20. siječnja (nedjelja), predviđen je i jednodnevni posjet te obilazak znamenitosti grada Varaždina i Varaždinske županije, kao što su Stari grad, povijesna gradska jezgra, varaždinska katedrala, dvorac Trakošćan i dr.

Program će se provesti u suradnji s TZ grada Varaždina, a izjave za medije predviđene su u nedjelju, 20. siječnja u 12:30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Varaždinu.

Inače, Federazione Italiana Associazioni Imprese Viaggi e Turismo (FIAVET) je udruga talijanskih putničkih agencija koja je osnovana 1961. godine. Već 58 godina udruga zastupa strukovne interese svojih članica u Italiji. Članstvo udruge čini više od 1500 agencija i turoperatora, raspoređenih u 16 regionalnih udruga FIAVET-a. Predstavnici udruge svake godine organiziraju generalnu skupštinu u nekoj zemlji, a ove je godine ta čast pripala Hrvatskoj. U pratnji grupe bit će i novinari specijaliziranih poslovnih časopisa iz Italije kao što su Travelquotidiano, Guida viaggi, L’agenzia di viaggi i Travel open day.

Mail