NJIMA NE TREBA TURSKA Drugoplasirana momčad HNL-a priprema se na hrvatskom otoku

Foto: TZG Mali Lošinj

Drugoplasirana momčad Prve hrvatske nogometne lige, nogometaši NK Osijeka, nalazi se u Malom Lošinju na pripremama za proljetnu sezonu.

NK Osijek izabrao je Lošinj zbog povoljne klime i terena koji zadovoljava njihove potrebe. Osim spomenutog, pohvalili su i smještaj – lošinjski hotel Auroru kojem bi, kako kažu, i najizbirljiviji gosti teško pronašli primjedbu.

Iako dane provode naporno trenirajući, trener Zoran Zekić, tehnički direktor Hrvoje Barišić, sportski direktor Alen Petrović, i glasnogovornik Mario Mihić posjetili su gradsku upravu gdje su ih dočekali lošinjski predstavnici: gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, dogradonačelnik Anto Nedić, predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković i tajnik NK Lošinja Marko Pavičić.

Gradonačelnica Kučić zahvalila se na odabiru Malog Lošinja za destinaciju priprema, te ujedno najavila veća ulaganja u sportsku infrastrukturu.

‘Destinacija smo koja je prošlu godinu završila rekordnim rezultatima, na Lošinju je ostvareno 3% više dolazaka (307.283) i 2% noćenja (2.372.329) čime smo se ponovno svrstali u vodeće hrvatske destinacije s najviše ostvarenih noćenja. Dodatnim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture i novim sportskim terenima, bit ćemo korak bliže cjelogodišnjem turizmu.’

NK Osijek, jedan od rijetkih hrvatskih klubova koji pripreme za sezonu obavljaju u Hrvatskoj, nakon Lošinja, seli u Rovinj gdje će igrati protiv slovenske Gorice, mađarskog drugoligaša Duna Aszfalta i nogometnog kluba Domžale, momčadi iz gornjeg doma Slovenske lige.

Predstavnici klubova pozivaju sve zainteresirane na utakmicu između NK Lošinja i NK Osijeka koji će odmjeriti snage u subotu 12.1.2019. u 14.00 sati na nogometnom igralištu na Čikatu.

Mail