MAŠKARE U CRIKVENICI Uskoro preuzimaju vlast

Foto: TZG Crikvenica

Odbrojavamo sitno do najveselijeg razdoblja u godini, a to je svakako razdoblje maškara u Crikvenici.

Slijedi nam osam nezaboravnih tjedana maškaranih zabava, velikih i malih povorki, kreativnih maski, čajanki za najmlađe, puno smijeha i dobrog raspoloženja. Sve je to dio nadaleko poznatog crikveničkog karnevala koji svoju priču gradi na tradiciji koju su oplemenjivale mnoge generacije Crikveničana. Stoga s veseljem najavljujemo ‘Maškare 2019.’ u Crikvenici koje će se održavati od 12. siječnja pa sve do 6. ožujka.

Ovogodišnji program počinje 12. siječnja tradicionalnim 10. maškaranim druženjem u Matkovićima, gdje će u poslijepodnevnim satima biti ugošćene ostale maškarane grupe s područja Grada Crikvenice i okolice. Bit će to još jedno veselo druženje uz zvuk bubnjeva, harmonike, pjesmu i ples. U večernjim je satima zakazana primopredaja gradskih ključeva u ruke maškara te svečano podizanje maškarane zastave, što znači da maškare preuzimaju vlast u Crikvenici na osam tjedana. Većina maškaranih događanja kao i subotnje maškarane zabave odvijat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

Prvi ovogodišnji glazbeni gost, Mladen Grdović, nastupa 19. siječnja, a zabava je zajamčena i subotama nakon njega jer nas očekuju i druga poznata glazbena imena – Maja Šuput, Jole, Lidija Bačić, Hladno pivo i Vigor. Svake subote najbolje pojedinačne i grupne maske očekuju vrijedne nagrade.

Dvije tradicionalne crikveničke maškarane povorke – Velika i Dječja – održat će se u nedjelju, 27. siječnja. Povorke su to koje iz godine u godinu okupljaju preko 3000 sudionika te veliki broj posjetitelja. Na njima sudjeluju brojne grupe s područja Kvarnera, razni gosti iz drugih krajeva, ali i brojne grupe umirovljenika iz Hrvatske i inozemstva.

Foto: TZG Crikvenica

Čitanje šentence, koje će nas podsjetiti na neka protekla događanja u 2018., kao i spaljivanje mesopusta, održat će se u srijedu, 6. ožujka, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, čime završavaju ovogodišnje maškare.

Novost ovogodišnjih Maškara je Škola maškaraneh tanci, pod vodstvom Elija Bašana, koja će se održavati svaki petak tijekom ove manifestacije u restoranu hotela International. Dakle, partnera/icu za ruku i prepustite se u stručne ruke gospodina Bašana te zablistajte na plesnom podiju tijekom maškaranih zabava. Prijave za školu maškaraneh tanci se primaju putem maila: info@tzg-crikvenice.hr ili telefonom na 051/241-051.

U subotu, 2.3. za sve sudionike maškarane plesne škole, ali i za sve druge plesne entuzijaste održat će se posebno plesno natjecanje – Maškarani plesni maraton. Vrijedi dobro zagrijati noge jer pobjednički plesni par očekuje vrijedna nagrada.

Osim maškaranih tanci, u hotelu International u Crikvenici održavat će se i zabave za najmlađe – popularne dječje čajanke i tombula i to 13.1, 3.2. i 3.3 uz igre i animaciju. Poseban događaj djecu očekuje u srijedu 6.2. u OŠ Zvonka Cara – Čakavsko maškarano zapolne – zabavni program za najmlađe u znaku čakavskih pjesmica i recitacija.

U subotu 16.2. pridružite se maškaranoj rekreaciji na svježem zraku, šetnji po Ljubavnoj cestici u organizaciji Planinarskog društva ‘Strilež’.

U maškaranom razdoblju Rivijera Crikvenica priprema posebne pogodnosti i povoljne paket aranžmane te se i ove godine pod nazivom ‘Vesela maškarana škrinjica’ kriju razni popusti u ugostiteljskim objektima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonima. Popis svih sudionika ‘Vesele maškarane škrinjice’ možete pronaći na web stranici www.maskare.net, gdje se nalazi i popis ponude smještaja u vrijeme održavanja ove manifestacije. Posjetite i Facebook stranicu ‘Maškare Crikvenica’ kako ne biste propustili vidjeti mnoštvo fantastičnih fotografija kreativnih maski.

Posjetite Crikvenicu i otkrijte ‘maškare, ča moru maškare…’!

Plešite i pjevajte s nama i glazbenim gostima svake subote, budite dio Velike i Dječje povorke, sudjelujte u Školi maškaraneh tanci i maškaranom plesnom maratonu, posjetite Maškarani pikado turnir, Maškarani boćarski turnir u Gornjem kraju, a najmlađe odvedite na Maškaranu čajanku… Maškarana Rivijera Crikvenica vas čeka!

Organizator ‘Maškara 2019.’ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator ‘Ekskluziva’ d.o.o. Rijeka.
Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, ‘Jadran’ d.d. Crikvenica, ‘Eko Murvica’ d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, ‘Adrialin’, ‘Lidl’ Hrvatska, Ožujsko pivo, ‘Pavlomir’ d.o.o., hotel ‘Marina’ Selce, hostel ‘Karlovac’, DC ‘Mihurić’ Selce, ‘Marinero Tours’, Erste bank, Novi list, Radio OK, ‘Hyper dizajn’ d.o.o.

Mail