OD PARODONTOZE DO ZDRAVIH ZUBI Upoznajte hrvatske stručnjake koji mogu riješiti vaš problem!

U današnje vrijeme upravo je parodontoza, tj. bolest parodonta najčešća i pogađa čak svaku treću osobu! Saznajte jeste li to vi!

Imam li ja parodontozu?

Bolest parodonta je, jednostavnije rečeno, upala zubnog mesa. U bolesti parodonta spadaju gingivitis i parodontitis odnosno, sve prisutnija parodontoza.

Gingivitis je prvi stadij bolesti tj. upale zubnog mesa. Najčešći simptomi su crvenilo, otečenost i bol, a vrlo često ćete prilikom četkanja primijetiti krvarenje. U prvom stadiju vaše desni su osjetljive, ali se ne povlače odmah već okolno tkivo i dalje štiti zub zbog čega je izlječenje gingivitisa u potpunosti moguće.

Kada se prvi znakovi bolesti ignoriraju , dolazi do pojave parodontitisa (parodontoze) što znači da se upala proširuje. Tada zapravo dolazi do infekcije koja zahvaća i zubno meso i kost.

Najčešći simptomi parodontitisa su: upala, crvenilo i oticanje gingive, loš zadah, stvaranje parodontnih džepova, povlačenje zubnog mesa, klimavost zubi.

Simptomi znaju biti vrlo blagi dok ne primijetite vrlo očito povlačenje zubnog mesa, klimanje zubi i na kraju, nažalost, gubitak zubi kada je kasno za liječenje.

Što uzrokuje gingivitis i parodontozu?

Kao glavni uzrok pojave gingivitisa i parodontoze odgovorni su loša oralna higijena i loše prehrambene navike (uključujući i pušenje). Upravo nedostatak oralne higijene i loša prehrana pogoduju stvaranju zubnih naslaga koje dovode do prevelikog broja bakterija u vašim ustima, a one dovode do raznih infekcija.

S vremenom, ako se ne liječi, infekcija se počinje širiti i uništavati kosti što dovodi prvo do blagog klimanja vaših zubi, a za posljedicu ima i gubitak zubi.

Koje su mogućnosti liječenja?

Temeljito četkanje, ispiranje usta i redoviti posjeti stomatologu od iznimne su važnosti kada je riječ o parodontozi.

Stručnjaci iz Štimac centra dentalne medicine iz Zagreba kod bolesti parodonta predlažu redovite preglede, minimalno dva puta godišnje. Stomatološki pregled koji uključuje i čišćenje zubnog kamenca bitan je korak kako se plak ne bi trajno nastanio na vašim zubima i zubnom mesu, i počeo stvarati probleme. Vrlo često je plak zaslužan za pojavu gingivitisa.

Kada se pojave simptomi parodontoze postoji nekoliko mogućih rješenja koja ovise o samom stadiju bolesti:

parodontološka terapija

zubne krunice

zubni implantati.

Zanima li vas koje od ovih rješenja može riješiti vaš problem? Kontaktirajte Štimac centar putem ovog OBRASCA ili na broj 003851/3633-602.

Unatoč parodontozi do novog osmijeha

Da su skoro sve dentalne situacije rješive pokazuje sljedeći primjer umirovljenice koja je svoje zube izgubila upravo zbog parodontoze.

‘U ovom slučaju očit je gubitak svih zubi zbog parodontoze, ali to ne znači da pacijentica treba do kraja života biti bezuba. Upravo zahvaljujući implantatima i krunicama uspjeli smo rekonstruirati njezin osmijeh te joj život u mirovini učiniti ugodnijim’, govori nam Filip Štimac, dr.med.dent, specijalist oralne kirurgije.

Kada se kompletna transformacija završila, Vesni je omogućeno normalno svakodnevno funkcioniranje bez proteza. Time je učinila svoj život puno jednostavnijim i riješila je problem bezubosti koji ju je dugo mučio.

Ako ste prepoznali neke od simptoma i muči vas zubno meso, dogovorite pregled u Štimac centru jer se vaš problem može trajno i učinkovito riješiti. Pregled i kompletna dijagnostika za vas su besplatni, a Štimac centar osigurat će vam i besplatan smještaj za vrijeme trajanja terapija ili samog pregleda.

Mail