PREDSTAVLJANJE U BERLINU Što to Kvarner nudi zimi?

Foto: TZ Kvarner

Turistička zajednica Kvarnera nakon niza uspješnih promotivnih aktivnosti na općim, poslovnim i specijaliziranim sajmovima i prezentacijama, ovih dana se predstavila u Berlinu, njemačkoj publici – tradicionalno najbrojnijim gostima Kvarnera.

Ovog puta prezentacija je bila posvećena zimskoj ponudi Kvarnera, koja obiluje raznim temama i događanjima. Oko pedeset uzvanika, među kojima su bili predstavnici specijaliziranih agencija za posezonska i lječilišna putovanja, prodajni agenti, predstavnici medija, prvenstveno iz područja turizma, te predstavnici društveno-gospodarskog života, prisustvovalo je prezentaciji u restoranu Oxymoron.

Predstavnica Turističke zajednice Kvarnera, Tanja Augustinović, prezentaciju regije Kvarner je otvorila uz popratne pozdravne govore izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Njemačkoj, dr. sc. Gordan Grlić – Radmana te direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Romea Dragicchia.

Bio je to poziv i poticaj za uzvanike da Kvarner ne promatraju samo kao destinaciju sunca i mora, već kao nezaobilazno vrelo novih i raznovrsnih sadržaja. Tako su zdravstvena i lječilišna ponuda Thalassotherapie u Opatiji i Crikvenici te Lječilišta na Lošinju, nadolazeća adventska događanja na Kvarneru s posebnim naglaskom na ‘Advent u Opatiji’ i gastronomska ponuda vrhunskih kvarnerskih restorana bila pun pogodak.

Nakon zanimljive prezentacije, koja je otkrila i neke nove čari Kvarnera, uslijedila je večera i ugodno druženje s uzvanicima, uz eno-gastronomsku ponudu te nezaobilaznu vrbničku Žlahtinu.

Foto: TZ Kvarner

Također, bila je to prigoda za zahvalu njemačkim gostima, koji su u razdoblju od siječnja do listopada 2018. godine na Kvarneru ostvarili 5% više dolazaka i 3% više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine, te su time i dalje vodeći gosti po turističkom prometu s udjelom od 30% prometa. Svima prisutnima podijeljeni su i promidžbeni materijali u izdanju Turističke zajednice Kvarnera sa kontaktima radi uspostave daljnje suradnje.

‘Iako je regija Kvarner u Njemačkoj već prepoznata kao poželjna i rado posjećena turistička destinacija, ova prezentacija je svakako bila odlična prilika da se predstavimo kao destinacija široke, kvalitetne i raznolike turističke ponude i izvan glavne turističke sezone. Njemački gosti osobito cijene osoban kontakt prilikom odabira i odluke u kojoj destinaciji će provesti svoj odmor. Stoga, Turistička zajednica Kvarnera nastavlja sa aktivnostima animiranja gostiju kroz sajamske nastupe, prezentacije i predstavljanja, jer kada pogledamo statistiku – gosti iz Njemačke vodeći su po ostvarenom turističkom prometu na Kvarneru s udjelom od gotovo 30%, i ostvarenih čak 5 milijuna noćenja! To znači da su svi naši napori i kontinuirana ulaganja u pojačanu promociju na njemačkom tržištu urodili plodom i da istim tempom nastavljamo i u 2019. godini’, kazala je direktorica Turističke zajednice Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Mail