ŠTO SU GLOBALNI LANCI VRIJEDNOSTI? Doznajte 6. prosinca na konferenciji HGK

Hrvatska gospodarska komora organizira međunarodnu konferenciju o izvozu i ulaganjima Uloga globalnih lanaca vrijednosti – prilika za izvoz i ulaganja?, koja će se održati u četvrtak, 6. prosinca, u 10 sati u Muzičkoj akademiji Zagreb (Koncertna dvorana Blagoje Bersa) na adresi Trg Republike Hrvatske 12 u Zagrebu.

Cilj je konferencije ukazati ne samo na važnost izvoza i pojedinih industrija za rast BDP-a i njihov utjecaj na zaposlenost te značaj privlačenja ulaganja u visokokvalitetne i izvozno orijentirane industrije koje stvaraju visoku dodanu vrijednost, već i na nužnost što bržeg uključivanja i jačanja pozicije Hrvatske u globalnim lancima vrijednosti.

O globalnim lancima vrijednosti i njihovu utjecaju i značaju za hrvatsko gospodarstvo govorit će glavni specijalist za privatni sektor iz Svjetske banke u Washingtonu Emiliano Duch, jedan od vodećih stručnjaka metodologije klastera konkurentnosti.

Predstavnici svjetski uspješnih izvoznih hrvatskih tvrtki poput Ducati komponenti, Genos glycoscience, Rimac Automobili, Solvis i Xylon govorit će o tome kako se pozicionirati i uspjeti u globalnim lancima vrijednosti, dok će o ulozi hrvatskih institucija u poticanju izvoza, ulaganja i uključivanja u globalne lance vrijednosti govoriti predstavnici MVEP-a, MGPO-a, HBOR-a, HGK te Deloittea.

Svoje sudjelovanje na Konferenciji moguće je prijaviti online prijavnicom OVDJE. Zbog ograničenog broja mjesta prijave se primaju do ispunjenja kapaciteta dvorane. Program konferencije dostupan je u pratećim dokumentima.

Konferencija se organizira u okviru projekta HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Mail