SLATKI VIKEND U CRIKVENICI 130 metara štrudle od sira i trešanja za 130 godina turizma

Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

‘Fešta od črešanj’

Željni ste slastica, ali dosta vam je klasične čokoladne torte i klasičnih voćnih kolača? Iz kontinentalnog ste dijela Lijepe naše, a zaželjeli ste se mora? Ili ste jednostavno za dobru zabavu i slasne delicije? Ako ste se pronašli i u jednoj od ovih kategorija, onda je za vas pravo mjesto Trg Stjepana Radića u Crikvenici 9. i 10. lipnja, a povod je naša Fešta od črešanj.

Dok mnoge umjetnike kroz povijest oduševljava motiv cvijeta trešnje, na ‘Fešti od črešanj’ su fascinirani njenim plodom od kojeg se daju spraviti razne slastice i napitci. Zato će u ponudi biti štrudle s trešnjamačokoladne torte s trešnjama, palačinke i voćni kupovi s trešnjama te mnoge druge slastice.

Obzirom da Crikvenica ove godine slavi 130 godina organizirnog turizma, to je povod za pravu nesvakidašnju gastro poslasticu – štrudlu sa sirom i trešnjama dugu čak 130 metara!

Također vas očekuju i alkoholna i bezalkoholna pića od tog voća, a sve će biti popraćeno glazbeno-zabavnim programom za djecu i odrasle.

Neka vas ne zavara što će se središnja zbivanja odvijati u Crikvenici jer će ponude mnogobrojnih ugostiteljskih objekata na crikveničkoj rivijeri biti u znaku fešte.

Program događanja je sljedeći: 

Subota, 9. lipnja, Crikvenica – Trg Stjepana Radića 9:00 – 20:00 h – Prodajna izložba trešanja, kolača, slastica i autohtonih suvenira
9:30 h – Nastup – Mažoretkinje Grada Crikvenice, plesna skupina KUD-a ‘Vatroslav Lisinski’
10:00 h – Nastup – Djeca iz Dječjeg vrtića ‘Radost’ – Područni vrtić ‘Selce’ – Dječji kutak – Face painting i animacija za najmlađe – Zabavni program uz glazbeni sastav ‘Nebuloza’
11:00 h – Predstava za djecu
11:30 h – Zabavni program uz glazbeni sastav ‘Nebuloza’

Nedjelja, 10. lipnja, Crikvenica – Trg Stjepana Radića 9:00 – 20:00 h – Prodajna izložba trešanja, kolača, slastica i autohtonih suvenira
18:30 h – Zabavni program uz ‘Pinky & the Brain’

Organizator 8. ‘Fešte od črešanj’ je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Pokrovitelji su Grad Crikvenica i ‘Eko-Murvica’ d.o.o.

Mail