LJEČILIŠTE BIZOVAČKE TOPLICE Centar i pokretač zdravstvenog turizma istočne Slavonije

Foto: PR

Privatnim pacijentima Lječilišta na raspolaganju je pet posebno kreiranih terapijskih paketa.

Kada je iz jedne od probnih bušotina 3. kolovoza 1970., umjesto nafte, iz dubine od 1862 m prsnula vrela, slana voda – povijest malog slavonskog mjesta Bizovca, udaljenog 18 km zapadno od Osijeka zauvijek se promijenila.

Posljednja dva desetljeća Bizovačke toplice su središte kontinentalnog i zdravstvenog turizma istočne Hrvatske.

Sve analize Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu su potvrdile da je ova termomineralna voda jedinstvena u svijetu i najtoplija jodna hipertermalna voda (84°C) slanjača u Europi koja je čak tri puta slanija od mora.

U najboljim rukama

‘U Lječilištu svaki dan raste broj pacijenata, koji nam se redovno vraćaju i to zbog onog što smatramo svojom najvećom prednošću – integriranog, individualiziranog pristupa liječenju svakog pacijenta kojim se postižu znatno bolji rezultati negoli je to slučaj sa nešto ‘klasičnijim’ pristupima u rehabilitaciji‘, kaže nam Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.

Standardi i usluge

Ponosni smo na to što smo pronašli model po kojem možemo ispuniti sve standarde koje od nas zahtjeva usluga javnog liječenja, a istovremeno pružiti i nadstandard svakom našem pacijentu.Privatnim pacijentima Lječilišta na raspolaganju je pet posebno kreiranih terapijskih paketa koji se provode uz nadzor najstručnijeg tima u zemlji – tri vrhunska specijalista fizijatra i 23 iskusna fizioterapeuta koji se neprekidno usavršavaju. Kontinuirane edukacije nešto su što pacijenti itekako osjete, a ljubaznost i postizanje osjećaja obiteljske atmosfere kod pacijenta za vrijeme liječenja, obveza je svakog djelatnika.

LJBT masaža

Kako strukturu naših pacijenata čini najvećim dijelom starija populacija, najtraženiji je Senior paket, tj. paket za umirovljenike – koji ima vrlo povoljan omjer usluge i cijene.

Također, vrlo je tražen i Deluxe paket koji u svojoj ponudi sadrži najveći broj usluga, a cijena mu je izrazito povoljna, a kako smo nedavno proširili svoju ponudu, vrlo dobro je prihvaćen i Fit paket – paket namijenjen onima koji traže opuštanje, ali ne isključivo u wellness smislu, već žele da to opuštanje prate i određene fizioterapeutske aktivnosti – masaža, hidrogimnastika.
Naravno, u Lječilištu nudimo veliki izbor masaža koje mogu biti djelomične ili cijelog tijela, hidromasaže, limfne drenaže koje se mogu obavljati ručno ili aparatom: sve su to rehabilitacijske masaže i provode ih isključivo educirani fizioterapeuti a nudimo i posebne fizioterapeutske tehnike fokusirane na uklanjanje boli – Emmett tehnika i Bowen tehnika.
Bizovacke_Toplice_Hospital_Lobby bar
Prvi smo u Hrvatskoj osmislili program preoperativne rehabilitacije kojim želimo pripremiti pacijente na što bržu i kvalitetniju rehabilitaciju nakon operativnih zahvata.
Smještaj i usluga u najmodernijem Lječilištu u Hrvatskoj
Izgrađena 2016., nova zgrada Lječilišta ima 56 soba i 2 apartmana s najmodernijim bolničkim ležajevima, LCD satelitskim televizorima, a svaka soba ima kupaonicu prilagođenju potrebama pacijenata.Zdravstvena usluga pruža se u prostoru koji obuhvaća oko 1200 m² u kompleksu nove zgrade lječilišta, od čega 450 m² čine prostori za hidroterapiju i vježbe u geotermalnoj vodi. Tu su i jedinice za kineziterapiju opremljene različitim aparatima za pasivne fizikalne procedure, što omogućuje integrirani pristup, odnosno pacijent prima svu propisanu terapiju na jednom mjestu. 

Bizovacke_Toplice_Hospital_Living_room (2)

Hidrogimnastika se provodi u dva bazena u kojima se nalazi geotermalna voda, kao i u Fischerovim kadama za podvodnu masažu u kojima se nalazi obična voda.Smještaj je koncipiran na bazi punog pansiona te im je omogućeno korištenje kupališnog kompleksa Aquapolis u sklopu kojeg se nalazi 11 bazena (dva bazena s geotermalnom mineralnom vodom), sauna i sportski tereni.

Indikacije za rehabilitaciju u Lječilištu

• Bolesti i ozljede mišićno-koštanoga sustava
• Ortopedska i posttraumatska stanja
• Kronične reumatske bolesti
• Upalne reumatske bolesti u neaktivnoj fazi
• Rehabilitacija sportskih ozljeda
• Sindrom prenaprezanja
• Rehabilitacija kroničnih bolnih stanja
• Ozljeda mozga i kralježničke moždine te perifernih živaca kao i tretiranje drugih neuroloških bolesti
• Liječenje kožnih bolesti – psorijaza, gdje je u ranijem ispitivanju kod 80% oboljelih došlo do smanjena kožnih promjena

Načini liječenja dostupni pacijentima Lječilišta:
1. Hidroterapija
2. Kineziterapija
3. Elektroprocedure
4. Termoprocedure
5. Limfna drenažaNa području Osječko-baranjske županije, Lječilište Bizovačke toplice jedini je objekt koji pruža kompletnu medicinsku rehabilitaciju uz korištenje bazena s geotermalnom mineralnom vodom i najsuvremenijom medicinskom opremom.

Bizovacke_Toplice_Hospital (1)

Mail